Lounais-Häme

Salo Vaittista vikkelämpi

Yleisurheilu

Tammela

Jukka Salo ja Marko Vaittinen kävivät tiukan kamppailun Kaukjärven kierroksen voitosta. KU-58:aa edustava Salo nykäisi viimeisessä ylämäessä pienen eron, joka riitti kuin riittikin, vaikka Forssan Salaman Vaittinen lähes tavoitti karkkilalaisjuoksijan loppusuoralla.

Maalissa kaksikon eroa oli vain kaksi sekuntia. Salon aika 14 kilometrin matkalla oli 48.06, Vaittisen 48.08. Kolmanneksi sijoittunut Pellon Ponnen Juho-Matti Taivainen jäi parivaljakosta yli kolme minuuttia.

Salo ei saanut voittoa helpolla.

– Juoksu oli alusta asti vaikeaa. Annoin Markon vetää, koska jalat tuntuivat tönköiltä. Luulin puolivälissä, että joudun jäämään, mutta pystyin kuitenkin roikkumaan mukana. Lopun ylämäessä päätin yrittää ratkaista, kertasi Salo juoksun kulkua.

Numerolapunkin rinnastaan unohtanut Vaittinen taisteli tosissaan voitosta, mutta otti kisan samalla hyvänä harjoituksena lähestyvää Tukholman maratonia varten.

– Tämä oli itselle tosi hyvä testi neljän viikon päästä olevaa Tukholman maratonia varten. Hyvältä tuntuu, olen parhaassa kunnossa 5–6 vuoteen, Vaittinen kertoi.

Kärkikaksikko nautti tiukasta kisasta mukavassa maastossa ja kelpo kevätkelissä.

– Tämä oli tosi hyvä kisa. Oli mukava, kun ei tarvinnut juosta yksin, ja saatiin vielä tiukka loppukin, Salo sanoi.

Juho-Matti Taivainen pysyi Vaittisen ja Salon kyydissä vain pari kilometriä.

– Oli pakko antaa periksi. En ole nyt siinä kunnossa, että olisin pystynyt roikkumaan kyydissä, kertoo enemmän hiihtoa ja suunnistusta kuin juoksemista harrastava Taivainen.

Taiviainen nautti 15. kertaa järjestetystä Kaukjärven kierroksesta. Maasto ja kisa kokonaisuudessaan olivat mieheen mieleen.

– Oikein mukava kisa. Tämä oli aito ”Old school” -tapahtuma, kierrettiin perinteisesti järvi. Tykkään tällaisesta, Taivainen kertoi.

Naisten kisassa saatiin uusi reittiennätys, kun hämeenlinnalainen

Marika Luukkanen kiersi Kaukjärven 56 minuutissa ja 45 sekunnissa. Hän oli naisissa ylivoimainen, sillä seuraavaksi sijoittunut Tanja Laine jäi yi kuusi minuuttia.

– Tosi kiva reitti, varsinkin alkupuoli, joka juostiin harjulla, Luukkanen sanoi.

15. Kaukjärven kierros keräsi mukavat 95 osallistujaa.

– Ihan hyvä määrä, sillä kylmä kevät on varmasti vaikuttanut juoksuharrastukseen, kertoi kilpailun johtaja Jari Junttila NoCanDosta.

Junttilan mukaan perinteikäs kierros jää nyt toistaiksi tauolle, sillä NoCanDo satsaa enemmän Saaren maisemissa juostavaan Trail runiin.

– Polkujuoksu on suosittua, siinä on nyt enemmän potentiaalia, kertoi Junttila, jonka mukaan keväiseen tapahtumaan on myös odotettavissa pieniä uudistuksia ensi vuodeksi.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic