Lounais-Häme

Salolaisrouvaa huijattiin pankkiautomaatilla

73-vuotias salolaisrouva ilmoitti poliisille tänään 23.6.,että asioidessaan kesäkuun alkupuolella salolaisen tavaratalon yhteydessä olevalla pankkiautomaatilla, oli häneen liki rahannostotilanteessa tuppaantunut ulkomaalainen mies. Mies oli elehtinyt paikalla ja osoitellut pankkiautomaatin vieressä maassa olleita seteleitä saaden tällä tavoin rouvan huomion kiinnittymään toisaalle.Rouva oli tilanteessa hämmentynyt ja kumartunut poimamaan rahoja maasta arvaten, että ne ovat häneltä rahan noston yhteydessä pudonneet maahan.

Samanaikaisesti kuitenkin rouvan kyykistyessä paikalle ängennyt nuori tummahiuksinen mies oli saanut napattua automaatissa olleen rouvan pankkikortin ja sujautettua tilalle ulkolaisen saman kokoisen pankkikorttia muistuttavan kortin. Ilmeni,että ilmeisimmin tekijä oli saanut pankkikortin tunnusluvun urkittua rouvan olan yli kurkkimalla ja rouvan tililtä oli saatu pian tapahtuman jälkeen nostettua käteistä rahaa vääriin käsiin.

Asia tuli ilmi asiaosaiselle rouvalle vasta myöhemmin. Poliisi kehoittaa pankkiautomaateilla asioivia valppauteen ja suojaamaan tunnuslukunsa huolella vaikka kämmenellä ja varmistumaan siitä, ettei asiattomia henkilöitä hiippaile selän taakse.Vastaavalla tekotavalla on tämän kesän aikana tehty rikoksia Salon seudulla ja muualla Suomessa. Juttua tutkitaan varkautena.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic