Lounais-Häme

Salomäen ennätys historiaan

Järjestävän seuran Someron Esan Tommi Holttinen veti pisimmän korren lauantaina hallikauden avanneessa seiväskisassa Someron monitoimitalolla.

Holttinen ylitti hyvätasoisessa kilpailussa 533, mikä ylittää sentillä Eemeli Salomäen muutama vuosi sitten hyppäämän edellisen monitoimitalon ennätyksen. Hyviä yrityksiä samasta korkeudesta tekivät myös Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten ja Turun Urheiluliiton Eetu Turakainen, mutta eivät aivan onnistuneet. Kaksikko ylitti kuitenkin Someron oloihin kelpo korkeuden 520.

20-vuotias Holttinen oli tyytyväinen mies ennätyksen jälkeen. Näytti, että värkeissä olisi varaa vielä suurempiin korkeuksiin.

-Olihan ne ihan hyviä hyppyjä. 533 taitaa olla kuitenkin uran toiseksi paras hyppy, viime kesänä 540 ulkoradoilla ennätyksekseen taivuttanut Holttinen totesi.

Holttisen ottaa normaalisti 18 askeleen vauhdin, monitoimitalon lyhyellä vauhtiradalla hän kiihdytti hyppyyn vain 12 askeleella. Täydellä vauhdilla Holttisella voi hyvinkin olla eväitä 555:n hyppäämiseen jo hallikaudella. 555 on kesän EM-kisojen tulosraja.

-Vuodessa on menty taas paljon eteenpäin. Ominaisuudet ovat kehittyneet, mitä kautta nopeutta on tullut lisää. Myös tekniikka on parantunut, kertoi Holttinen, jonka seuraava kilpailu on loppiaisena Tukholmassa.

 

Kesällä 551 taivuttanut Tomas Wecksten hyppäsi Somerolla toiseksi. Hän ylitti 520, kuten kisan kolmanneksi sijoittunut Eetu Turakainen.

12 askeleen vauhdilla hypännyt Wecksten teki todella ilmavia yrityksiä myös korkeudesta 533, mutta putosi aina korkealta riman päälle.

-Treeneissä on mennyt kymmenen senttiä korkeammalta, mutta oli tämä ihan hyvä kauden avaus, Wecksten kertoi.

Wecksten tavoittelee Holttisen tapaan Berliinin EM-rajan 555:n ylitystä. Hän suuntaa seuraavaksi Australiaan, jossa pääsee yrittämään rajaa kesäisissä ulkorataolosuhteissa.

 

Someron Esan Minna Nikkasen kisasta monitoimitalolla tuli lyhyt. Hän yritti kolme kertaa turhaan avauskorkeudestaan 400.

Sinänsä hyvässä kunnossa olevalla Nikkasella oli ongelmia vauhtinsa ja askelmerkkinsä kanssa. Ensimmäinen yritys meni läpijuoksuksi, toisella hän toi riman alas seipään päällä. Kolmas oli jo lähellä onnistua.

-Treeneissä olen hypännyt samoilla seipäillä selvästi korkeammalta. Ehkä olisi pitänyt aloittaa hieman alempaa, kertoi Holttisen tapaan Tukholmassa seuraavan kerran hyppäävä Nikkanen.

Salon Vilppaan Wilma Murron piti aloittaa kautensa Somerolta, mutta kisa jäi jalkavaivan takia väliin.

-Wilmalla on samantyylistä vaivaa jalassa kuin viime kaudella. Jatkosta ei tarkkaa suunnitelmaa, hän avaa kauden sitten kun on siinä kunnossa, että voi sen tehdä, kertoi Murtoa ja Nikkasta valmentava Jarno Koivunen. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic