Lounais-Häme Somero

Salon Vesi ei sulata vedenottoluvan hylkäystä Somerolla – valittaa hallinto-oikeuteen

Salon Vesi päätti jättää Vaasan hallinto-oikeuteen valituksen koskien aluehallintoviraston hylkäämää vedenottolupaa Somerolla.
Someron vesiensuojeluyhdistyksenKalle Alhoranta kuvasti viime syksynä Iso-Pitkustan rannan, jossa vedenkorkeus oli normaalia huomattavasti alempana sateisesta kesästä huolimatta.

Aluehallintovirasto (avi) hylkäsi lokakuun alussa Salon Veden hakemuksen pysyvästä vedenotosta Kiikalan ja Someron harjualueilla.

Salon Veden johtokunta päätti valittaa päätöksestä Vaasan hallinto-oikeuteen.

Salon Vesi haki lupaa, joka sallisi tuhannen kuutiometrin ottamisen Kalattomannotkon ja Kaskistonnummen vedenottamoista. Avi katsoi kuitenkin, että vedenotto haittaisi alueen luontoa. Hankkeen haitat ovat sen mukaan hyötyjä suuremmat.

Lue lisää aiheesta: Vesiensuojeluyhdistys: Salo on pumpannut Someron järviä tyhjäksi – Salon vesihuolto kiistää

Päätöksen tultua liikelaitos Salon Veden toimitusjohtaja Kalle Virtanen totesi, että valituksen jättämisen todennäköisyys on noin 50–50.

– Tässä on noussut esiin seikkoja, joita ei otettu huomioon avin päätöksessä, kuten että viime vuosina on satanut metrin normaalia vähemmän, mikä on vaikuttanut vesistöjen pintaan, Virtanen kertoo.

Virtanen kertoo, että Salon Vesi tutkii samaan aikaan muitakin mahdollisuuksia, mikäli Vaasan hallinto-oikeuden päätös on kielteinen. Yksi mahdollisuus on pumpata pohjavettä Kukinhuoneenharjun ottamolla Salon itäpuolella.

Salon valituksesta hallinto-oikeuteen kertoi ensimmäisenä Somero-lehti. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat