Lounais-Häme Tammela

Sama linja tavoitteena liikuntasalivarauksiin koko seudulla

Tammelan sivistyslautakunta hyväksyi ulkopuolisille urheiluseuroille 15 euron tuntimaksimin.
Tammelan koulukeskuksen liikuntasali on Ryskeen lisäksi käynyt tutuksi myös muille seudun urheiluseuroille. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan koulukeskuksen liikuntasali on Ryskeen lisäksi käynyt tutuksi myös muille seudun urheiluseuroille. Kuva: Tapio Tuomela

Tammelan sivistyslautakunta päätti kunnan ulkopuolisten urheiluseurojen liikuntamaksujen tuntihinnaksi maksimissaan 15 euroa tunnilta. Lautakunta hyväksyi samalla esitetyt seudun kuntien yhteneväiset liikuntasalivuorojen jakokriteerit ja hakuaikojen porrastamisen.

Maksimihinta ja uudet hakukriteerit tulevat voimaan syyskaudesta 1.8. alkaen.

Liikuntasalivuorojen jakojärjestyksessä ovat ensinnä kunnan omat liikuntaseurat ja yhdistykset, sitten kunnan ulkopuoliset urheiluseurat, muut yhdistykset ja sitten yksityishenkilöt kuten työpaikat ja ryhmät.

Liikuntasalien hakuaikoja on määrä porrastaa päällekkäisten vuorohakujen välttämiseksi.

Seurojen pitäisi haamuvuorojen anomisen sijaan kiinnittää huomiota todelliseen vuorotarpeeseensa. Seuran tulee vuoroa anoessaan ilmoittaa hakemuksessa myös vuoron käytön aloituspäivä.

Kuntien ulkopuolisten urheiluseurojen hinnoittelulinjasta poikkeuksen muodostaa isoimpana salina Forssan Feeniks, jossa 15 euron tuntimaksimia ei noudateta.

Forssan, Jokioisten ja Tammelan liikuntatoimien viranhaltijat päätyivät yhteistyökokouksessaan marraskuun lopulla esittämään seudun lautakunnille, että kuntien ulkopuolisille urheiluseuroille laaditaan yhteneväistä hinnoittelua ja yhteneväiset liikuntasalivuorojen jakokriteerit.

Esityksen taustalla on Forssan seudun liikuntaseurojen puheenjohtajafoorumin aloite, joka esitti liikuntapaikkojen hinnoittelua subventoivaa mallia otettavaksi käyttöön seutukunnalla.

Tulevaisuudessa seutukunnan liikuntapaikkarakentamisessa pitää liikuntatoimen viranhaltijoiden mielestä tarkastella monipuolisesti erilaisia kuntayhteistyön vaihtoehtoja ja toteutusmalleja.

Tammelan liikuntasaleista on ulkopuolisille urheiluseuroille vuokrattuna vuoroja noin 500 tuntia vuodessa. Näissä seuroissa harrastaa lapsia ja nuoria seudun eri kunnista ja niin ikään myös Tammelasta.

Tuntivelotuksen laskeminen nykyisestä 20 euron maksimista 15 euroon laskee liikuntapaikkamaksuista kerättäviä tuloja arviolta noin 2500 euroa vuodessa.

Tammelan kunnan liikuntakoordinaattori Petri Takala tosin huomauttaa, että hinnanlasku saattaa johtaa siihen, että vuoroja varataan enemmän.

Liikuntasalien käyttöprosentit mahdollistavat lisävuorojen jakamisen, vaikka parhaat arkiajat ovat pääsaleissa jo kortilla.

– Salin hinta riippuu paikasta… Koulukeskuksella ja Manttaalilla on jo lähtökohtaisesti erilaiset hinnat kaikille. Paremmissa saleissa hinta on 15 euroa tunnilta ja Manttaalissa jotain muuta, Takala summaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic