Lounais-Häme Forssa

Sama rehtori yhteislyseolle, Wahren- ja musiikkiopistolle? – Järjestelyt ennakoivat uutta palvelualuetta Forssaan

Rehtorijärjestelyt ennakoivat Forssaan uutta lukion sekä musiikkiopisto- ja kansalaisopistotoiminnan palvelualuetta.
Yhteislyseon rehtori Simo Veistola hoitaa tällä hetkellä myös Wahren-opiston rehtorin ja Lounais-Hämeen musiikkiopiston rehtorin tehtäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Yhteislyseon rehtori Simo Veistola hoitaa tällä hetkellä myös Wahren-opiston rehtorin ja Lounais-Hämeen musiikkiopiston rehtorin tehtäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan kaupungin tavoitteena on päättää ensi vuoden talousarvion laatimisen yhteydessä uudesta palvelualueesta, joka käsittää lukiokoulutuksen sekä musiikkiopiston ja kansalaisopistotoiminnan. Uusin johtamisjärjestelyjen taustalla on lasten ja nuorten määrän väheneminen ja siten palvelutarpeen supistuminen 2020-luvulla.

Alustavan suunnitelman mukaan uutta lukiokoulutuksen sekä musiikkiopisto- ja kansalaisopistotoiminnan palvelualuetta johtaisi lukion rehtori apunaan lukion apulaisrehtori, Wahren-opiston suunnittelijaopettaja sekä musiikkiopiston apulaisrehtori.

Forssan kaupunginhallitus hyväksyi, että kaupungin ja Jokioisten kunnan välinen Jokiläänin kansalaisopistoa koskevan rehtorisopimus päättyy 1. toukokuuta alkaen. Jokioinen on palkannut Jokiläänin kansalaisopistolle uuden rehtorin.

Vanhan, vuoden 2005 sopimuksen mukaan Wahren-opiston rehtori vastasi myös Jokiläänin kansalaisopiston rehtorin tehtävistä.

Wahren-opiston rehtori irtisanoutui viime syksynä. Rehtorin virkaa ei täytetty, vaan Forssan yhteislyseon rehtori määrättiin hoitamaan viran tehtävät oman virkansa ohella. Yhteislyseon rehtori määrättiin hoitamaan myös musiikkiopiston rehtorin tehtävät musiikkiopiston rehtorin jäätyä eläkkeelle.

Osa musiikkiopiston hallinnollisista tehtävistä sekä lähiesimiestehtävät on annettu musiikkiopiston apualaisrehtorille. Nämä musiikkiopiston johtamisjärjestelyt jatkuvat kuluvan vuoden 2019 loppuun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.5.2020

Fingerpori

comic