Lounais-Häme

Samaa sukupuolta olevien avioliitoja solmineet hanakammin naisparit – kokonaisuutena avioliittojen suosio on laskussa

Avioliittojen määrä on yhä laskussa, mutta samaa sukupuolta olevien parien solmittujen avioliittojen määrä on suurempi kuin parisuhteiden rekisteröinnit yhtenäkään vuonna.

Tilastokeskuksen tuoreen katsauksen mukaan viime vuonna solmittiin 554 samaa sukupuolta olevien avioliittoa. Avioliittolain muutos tuli voimaan maaliskuussa 2017.

Solmituista avioliitoista 181 oli kahden miehen ja 373 kahden naisen avioliittoja. Naisparien avioliittoja on näin ollut selvästi enemmän kuin miesparien avioliittoja.

Samaa sukupuolta olevien parien solmittujen avioliittojen määrä on suurempi kuin parisuhteiden rekisteröinnit yhtenäkään vuonna.

Ennen kuin avioliittolain muutos tuli voimaan maaliskuun alusta, niin tammi- ja helmikuussa vielä 21 miesparia ja 15 naisparia rekisteröi parisuhteensa.

Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan vuonna 2017 solmittiin yhteensä 26 542 avioliittoa. Avioituvuus on Tilastokeskuksen tietojen mukaan alentunut lähes yhtäjaksoisesti vuodesta 2008. Vuonna 2008 avioliittoja solmittiin lähes 33 000. Aivan viime vuosina laskusuuntaus on kuitenkin hieman loiventunut.

Vuonna 2017 avioeroon päättyi 13 485 avioliittoa. Näistä kahta lukuun ottamatta kaikki olivat avioeroja, joissa puolisot olivat eri sukupuolta. Avioerojen määrä, joissa puolisot olivat eri sukupuolta, väheni 292:lla edelliseen vuoteen verrattuna. Avioerojen vuosittainen määrä on vaihdellut ilman selvää suuntaa. Vuosi 2017 oli kuitenkin toinen vuosi peräkkäin, kun määrä pieneni.

Ensimmäisen avioliiton solmimisikä nousee lisäksi edelleen hieman. Ensimmäisen kerran avioliiton solmineiden naisten keski-ikä oli 31,7 ja miesten 33,9 vuotta. Toisen kerran avioituneiden naisten keski-ikä oli 44,6 ja vastaava miesten keski-ikä 47,5 vuotta.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic