Lounais-Häme

Sammelvuo sai kokeneen kvartetin taas maajoukkueeseen

Helsinki
23.07.2018, 12:29

Urheilu-uutiset

Passarit Mikko Esko ja Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula ja yleispelaaja Antti Siltala palaavat miesten lentopallomaajoukkueeseen, joka valmistautuu loppukesän EM-karsintoihin ja syksyn MM-lopputurnaukseen. Kvartetti tuo maajoukkueeseen peräti 948 maaottelun kokemuksen.
Lentopalloliitto julkisti maanantaina päävalmentaja Tuomas Sammelvuon 16 pelaajan ryhmän, joka aloittaa keskiviikkona leirityksen kohti arvotapahtumia.
– Mukana ovat pelaajat, jotka todella haluavat olla joukkueessa. Niklas Seppäsen olisimme toivoneet olevan mukana taistelemassa paikasta joukkueessa, mutta ”Nikke” ei ole valitettavasti toipunut pelikuntoon, päävalmentaja Sammelvuo kertoi liiton tiedotteessa.
Maaotteludebyyttiään odottavina pelaajina Sammelvuon listassa ovat yleispelaajat Antti Ronkainen, 21, ja Niko Suihkonen, 19.

Haussa jatkoa EM-kisasarjalle

Maajoukkueelle EM-karsinnat ovat tärkeä etappi, jotta suomalainen lentopalloilu säilyy eurooppalaisessa näyteikkunassa. Haussa on seitsemäs peräkkäinen paikka EM-lopputurnauksessa.
Sammelvuon mukaan Kuortaneen leirityksessä maajoukkue pyrkii pääsemään nopeasti kiinni lajiharjoitteluun. Tärkeä osa valmistautumista ovat maaottelut, joissa Suomi kohtaa Kultaisen liigan voittaneen Viron Tallinnassa kolmesti 10.-12. elokuuta.
– EM-karsinnoissa onnistumalla saamme hienon buustin kohti MM-kisoja, Sammelvuo arvioi.
Samassa EM-karsintalohkossa pelaavat Suomi, Romania ja Tanska. Kolme ensimmäistä peliä pelataan runsaan viikon sisään 18.-28. elokuuta, ja karsinnan päätöspeli tammikuussa Tanskaa vastaan.
Seitsemän karsintalohkon voittajat sekä viisi parasta kakkosta selviytyvät 2019 syksyllä pelattavaan EM-lopputurnaukseen, joka laajentuu 24 joukkueen suuruiseksi.
Syyskuussa ovat vuorossa MM-kisat Bulgariassa ja Italiassa. Suomi aloittaa pelit Varnassa 9. syyskuuta isäntämaa Bulgariaa vastaan.
– Pelillisesti teemme muutamia viilauksia torjunta-puolustuspeliin viime syksyn EM-kisojen ja Kultaisen Liigan analyysien perusteella, Sammelvuo listaa.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti