Lounais-Häme Hämeenlinna

Sanni Erämies tyylitteli tangolla neljänneksi – Rafaela Montanaro ja Melvin Sanchez voittivat MM-kullat

Sanni Erämiehen taiturointi tangolla oli helpon näköistä sunnuntain MM-finaalissa. Kuva: Riku Hasari
Sanni Erämiehen taiturointi tangolla oli helpon näköistä sunnuntain MM-finaalissa. Kuva: Riku Hasari

Sanni Erämies piti suomalaisvärejä yllä sunnuntaina Elenia-areenassa, kun tankotanssin MM-kilpailut huipentuivat yleisten sarjojen finaaleihin.

Erämies oli lauantain karsinnassa neljäs pistein 133,099 ja ylsi samaan sijoitukseen myös kymmenen kilpailijan finaalissa, jossa hän sai pisteet 132,766.– Olen tosi iloinen, kehitystä on tapahtunut. Olen toista kertaa MM-kisoissa ja edellinen sijoitukseni oli kuudes. Tavoitteena oli täällä finaalipaikka ja oman suomenennätykseni parantaminen ja molemmat onnistuivat. Itse asiassa karsinta meni yllättävänkin hyvin ja sijoitus neljänneksi oli iloinen yllätys, 23-vuotias Tampereelle syksyllä muuttanut jyväskyläläinen iloitsi.

– Eilinen karsinta venyi myöhään iltaan ja lyhyillä yöunilla toinen kisapäivä oli rankka. Luulin, että finaalisuoritus olisi mennyt huonomminkin, minulle tuli muutamia virheitä, mutta hienot pisteet.

Suomen ykköstankotanssija tekee itse omat koreografiansa ja valmentaa myös itse itseään.

– Näin on menty, toki kyllähän apujakin kaipaisi. Nyt ei hetkeen ole tankotanssikisoja. Alkuvuosi menee peruskuntoharjoittelussa ja sitten aletaan valmistautua uusiin kisoihin, Erämies kertoi.

Naisten kärkikolmikko oli omalla kymmenluvullaan pisteissä.

MM-kullan voitti Yhdysvaltojen Rafaela Montanaro pistein 147,666 ja jätti karsinnan ykkösen ja viime vuoden maailmanmestarin Italian Bianca Breschin hopealle (146,666). Pronssille tanssi Ukrainan Olena Minina (142,400).

Breschin maailmanennätyspisteet ovat 147,900. Maksimipisteet ovat 152 pistettä ja ne koostuvat taiteellisista elementeistä (A 60p), teknisestä suorittamisesta (E 75p) ja pakollisista liikkeistä (D 17p).

Naisten karsinnassa oli mukana 31 kilpailijaa ja suomalaisista Heidi Siltala oli 17:s.

Myös miehissä mestaruus meni Yhdysvaltoihin. Ylivoimainen mestari Melvin Sanchez tanssi pisteet 133,866 ja taakse jäi italialaiskolmikko hopeamitalisti Giuseppe Siracusan (121,033) johdolla.

– Hienot tunnelmat, oli kova homma. Pisteet ovat oma ennätykseni. Olen neljättä kertaa MM-kisoissa ja aiemmat sijoitukseni ovat olleet neljäs, seitsemäs ja viides. Tämä mestaruus on todella upea juttu, 43-vuotias virginialainen mestari hehkutti.

Osalle kilpailijoista Suomen kylmä sää vaikutti suorituksiin, sillä tankotanssissa iho on paljon kosketuksessa tankoihin.

– Perjantain karsinta oli minulle vaikeampi, en tainnut lämmitellä tarpeeksi ennen suoritusta. Mutta tänään hoidin lämmittelyn kunnolla ja mitään ongelmia ei ollut, Sanchez kertoi.

Lajin suurmaa Italia sai yleisen sarjan mestaruutensa parikilpailusta, jossa MM-kullan voittivat Alessio Bucci ja Simona Narcisi.

Kilpailunjohtaja Jyrki Rantanen oli huojentunut kisaurakan päättyessä.

– Tämä oli liitollemme ja myös minulle suurin tapahtuma, joka on tullut järjestettyä. Mukana oli 30 tuomaria ja sama määrä loistavia vapaaehtoisia. Kilpailijoita oli 23 maasta noin 150 ja katsojia päivittäin reilu kolme sataa, Rantanen summasi.

– Pari vuotta sitten päätettiin, että kisat järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa ja viimeiset pari viikkoa ovat olleet todella työntäyteisiä. Uskomaton fiilis nyt, kun kisat on saatu kunnialla hoidettua. HäSa

Uusimmat

Fingerpori

comic