Lounais-Häme

Sanni Grahn-Laasonen syyttää keskustaa vaalimanööveristä: "Päätös uhkaa koko parlamentaarisen järjestelmän uskottavuutta"

Sanni Grahn-Laasosen mukaan hallituksen erolle ei ollut perusteita. Kuva: Esko Tuovinen
Sanni Grahn-Laasosen mukaan hallituksen erolle ei ollut perusteita. Kuva: Esko Tuovinen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) toteaa hallituksen eropyynnön olleen Sipilän itsenäinen päätös. Grahn-Laasonen katsoo, että hallitus olisi voinut jatkaa työtään viimeiset viisi viikkoa, vaikka sotea ei saatu valmiiksi.

– Mitä enemmän olen asiaa pohtinut, sitä vakuuttuneempi olen, että hallituksen kaataminen oli kannatusvaikeuksissa olleen keskustan vaalimanööveri. Päätös uhkaa koko parlamentaarisen järjestelmän uskottavuutta.

Grahn-Laasonen sai tiedon soten kaatumisesta aamupäivällä, ja Sipilän päätös hallituksen kaatamisesta tuli myöhemmin yllätyksenä.

– Mutta nyt on katsottava eteenpäin. Tarve sote-ratkaisusta ei ole kadonnut minnekään. Jokaisen puolueen pitää ennen vaaleja kertoa oma vaihtoehtonsa, miten hoitoonpääsy varmistetaan. Kokoomus haluaa kääntää katseen hallintomalleista ihmiseen, opetusministeri sanoo ja toteaa kokoomuksen kertovan oman sote-mallinsa lähiaikoina.

Grahn-Laasonen toteaa, että hylätyssä sote-mallissa on paljon hyödynnettäviä osia.

– Työ ei ole mennyt hukkaan.

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic