Lounais-Häme

Sara Pakalenille toinen EM-kulta putkeen

 

Forssalaislähtöinen kilpaveneilijä Sara Pakalen ajoi viikonloppuna EM-kultaa Puolan Torunissa. Pakalenin toinen peräkkäinen Euroopan mestaruus irtosi ylivoimaiseen tyyliin, sillä hän voitti kaikki neljä osalähtöä GT30-luokassa.

Fipa Racingin väreissä ajava Pakalen voitti viime vuonna Imatralla EM-tittelin samaan tyyliin voittamalla kaikki erät, mutta puolalaiskuskin protestin jälkeen Pakalen hylättiin. Titteli irtosi vasta myöhemmin ankaran kabinettiväännön jälkeen. Tällä kertaa mestaruudesta ei tarvinnut vääntää myöskään jälkikäteen.

-Meillä oli toissa vuonna Puolan kisassa monenlaisia ongelmia, mutta nyt kisajärjestäjä hoisi kaiken viimeisen päälle hyvin, vaikkakin tarkasti. Kunnioitus oli selvästi molemmin puolinen, kertoo Fipa Racingin tallipäällikkö Toni Pakalen.

Pakalenin mukaan tyttären ajaminen parani alkuhaparointien jälkeen loppua kohden.

-Ylioppilaskirjoitukset sotkivat kevään harjoittelua, minkä huomasi alussa. Nämä arvokisat ajettiin ehkä vähän turhan aikaisin, Pakalen kertoo.

-Sekä kuljettaja että kalusto ovat kehittyneet viime kaudesta ja niin pitääkin, sillä luokkaan on tullut uusia kuljettajia, joiden myötä taso on noussut selvästi, hän jatkaa.

Sara Pakalen kiertää ajamassa kaikki SM-osakilpailut tällä kaudella. Hänet nähdään myös Kuivajärven vesillä Tammelassa paikallisen veneseuran järjestämässä SM-osakilpailussa. Kauden päätavoite on Lohjalla elokuussa järjestettävät MM-kilpailut.

-Ajatus on, että tämä olisi viimeinen kilpailukausi tässä luokassa. Jatkoa pohditaan talven aikana, siihen vaikuttaa moni asia, kuten opiskelut, Toni Pakalen sanoo.

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti