Lounais-Häme

Sarén ei sulanut sateessa

Vasta 15-vuotias Veikka Sarén oli ylivoimainen kosteassa kelissä juostussa 28. Esakalliohölkässä, joka oli samalla sata vuotta täyttäneen Someron Esan juhlahölkkä. Someron Esan lupaus jätti toiseksi tullutta Helsingin Kisa-Veikkojen Jukka Pasasta kaksi ja puoli minuuttia.

Sarén pisteli 10,4 kilometrin reitin ajassa 37.52,1. Nuori mies oli kohtuutyytyväinen juoksuunsa, vaikka sopivien kirittäjien paikalla ollessa ajasta olisi voinut lohjeta pois useita sekunteja.

-Olosuhteet ja muut jutut huomioiden aika oli ihan hyvä. Olen treenannut paljon, mutta en ole ehtinyt hirveästi juosta, Sarén kertoi.

Lupaus harrastaa juoksun ohella triathlonia ja uintia. Vaikka hän on vasta P15-sarjalainen, hänen voittoaan Somerolla ei voi pitää yllätyksenä.

Sarén voitti tänä vuotta nimittäin ikäluokkansa SM-kultaa maastojuoksussa sekä triathlonissa ja vei jo kolmannen kerran triathlonin nuorten cupin voiton.

-Isä on harrastanut kestävyysurheilua, siitä se minullakin lähti, kertoi Sarén, joka tähtää maajoukkuetehtäviin ainakin juoksun ja triathlonin puolella.

Kesällä hän oli jo triathlonin EM-kisoissa M17-sarjassa 34:s, mutta -02-syntyneiden kärkinimi.

HKV:n Jukka Pasanen teki Sarénin perässä oman juoksunsa. Viileä ja sateinen keli ei miestä haitannut. Hän piti Esakalliohölkän reitistä.

-Mukava juoksu. Reitti oli vaihteleva, asfalttia ja hiekkatietä sopivasti. Kiva hölkkäkisa, kertoi 37-vuotias Pasanen, joka on parhaimmillaan taittanut maratonin alle 2.49:n.

Naisten kisan voittoon sunnuntaina juoksi helsinkiläisen Runner’s Clubin Minna Maasilta. Voittoaika oli 42.31,4.

Maasilta oli märistä ja tuulisista oloista huolimatta tyytyväinen juoksuunsa.

-Tuuli osui aika hyvin siinä missä oli reitin molemmilla puolilla peltoa. Muuten oli mukava juosta, ei ollut kuuma ja oli hyvä hengittää.

Maasilta osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa. Kerta jää tuskin ainoaksi.

-Meillä on lande tuossa vieressä ja olemme tienneet, että täällä olisi tällainen kiva tapahtuma. Vasta nyt saimme aikaiseksi osallistua, Maasilta hymähti.

Vaikka kyseessä oli Esan 100-vuotisjuhlahölkkä, sunnuntain osallistujamäärä jäi alhaiseksi. Mukana oli nuorten sarjat mukaan lukien vähän päälle 40 osallistujaa.

Esan yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kalle Pomppu muisteli, että joskus mukana on ollut 150 juoksijaa.

-Sateinen keli vaikutti, eikä näihin muutenkaan saa enää niin hyvin juoksijoita. Vanhat vanhenevat, eikä nuoria tule tarpeeksi tilalle, Pomppu totesi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic