Lounais-Häme Forssa

Sarja vaihtui, mutta silti: Sama pari, sama lopputulos

Kiekko-Espoo kaivoi FPS:stä taas voiton rangaistuslaukauksilla
FPS ja Kiekko-Espoo väänsivät vauhdikkaasti jatkosarjan pisteistä. Samuli Virtanen puijaamassa Espoon Niki Kailaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS:n ja Kiekko-Espoon voimasuhteet eivät hievahtaneetkaan viikossa. Kiekko-Espoo haki Forssasta viime viikonvaihteessa kaksi pistettä voittolaukauskisan jälkeen maalein 3–4 Suomi-sarjan runkosarjan päätöskierroksella.

Eilen lauantaina joukkueet kohtasivat jälleen Forssassa, nyt Suomi-sarjan ylemmän loppusarjan avausottelussa. Ottelu meni numeroissa 3–3 jatkoajalle ja lopulta rankkareille, joissa Espoo vei taas täpärän voiton ja kaksi pistettä tutuilla 3–4-lukemilla.

Lauantai-illan kamppailu oli hyvää ja vauhdikasta Suomi-sarjakiekkoa. Vastakkain oli kaksi tasaista ja fyysistä joukkuetta.

– Kovaa vääntöä oli taas. Hyvää peliä molemmilta joukkueilta. Huikeat maalivahdit molemmissa päissä kenttää, kehui FPS:n valmentaja Asko Rantanen joukkueita.

K-Espoo aloitti ottelun terävästi, mutta molemmat avauserän maalit teki kotijoukkue. Markus Hämäläinen sai 2+2-minuuttia korkeasta mailasta ja FPS käytti tilaisuuden hyväkseen.

Otto Rantanen suti maalin edestä ylivoimalla kaksi osumaa, molemmat Mikko Saikkosen syötöstä.

Toinen erä oli selvästi espoolaisvieraiden. Joukkue kehitti vaarallisia tilanteita jatkuvasti Petrus Lintosen vartioimalle FPS-maalille.

1–2-kavennuksen laukoi ylivoimalla Tatu Kanerva, tasoituksen 2–2:een iski Jere Laine riparista.

Kolmannessa erässä FPS oli niskan päällä, mutta maalit menivät tasan. Palloseura siirtyi komealla osumalla johtoon, kun Veeti Vuorio ja Mikko Jaakkola polkivat terävästi 2–1-hyökkäykseen. Vuorio jakoi ja Jaakkola tälläsi illan komeimman maalin.

FPS:n harmiksi Espoo nousi tasoihin. Moses Mustonen luuti 3–3-osuman kovasta ruuhkasta, jossa useampi mies oli maalivahti Lintosen alueella, mutta päätuomari Juho Parpala hyväksyi maalin.

Jatkoajalla FPS:llä oli parikin paikkaa, mutta kun maaleja ei nähty, voittaja haettiin voittolaukauskisasta. Espoosta maalinteossa onnistuivat Joni Häppölä ja Niki Kaila, Palloseurasta vain joukkueen uusi hyökkääjä, venäläis-suomalainen Paul Manushin.

Kiekko-Espoolle voitto ja kaksi pinnaa, FPS sai tyytyä yhteen pisteeseen.

– Manushin jatkaa meillä loppukauden. Hän on taitava pelaaja, joka on pelannut Venäjän kovaa kakkossarjaa. Saamme hänestä varmasti hyvän viimeistelijän, Rantanen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic