Lounais-Häme

Sarjahukuttaja ei saanut valituslupaa korkeimmasta oikeudesta - yli 14 vuoden tuomio lainvoimaiseksi

Helsinki
22.10.2018, 09:22

Kotimaa

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa sarjahukuttajalle. Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Pekka Seppäsen muun muassa kahdesta taposta ja kolmesta tapon yrityksestä 14,5 vuoden vankeusrangaistukseen.
Käräjäoikeus ja myöhemmin hovioikeus katsoivat miehen syyllistyneen kolmeen tapon yritykseen Liperissä syyskuussa 2007 sekä tappoihin Polvijärvellä heinäkuussa 2010 ja kesäkuussa 2011. Mies oli hukuttanut tai yrittänyt hukuttaa uhrit.
Veneen kaatuminen oli toistuva kaava Seppäsen Polvijärvellä sijaitsevalta kesämökiltä tehdyillä venereissuilla. Hän itse oli hyvä uimari, ja veneen kyydissä olleet olivat häntä päihtyneempiä.
Eräs todistaja kuvaili oikeudessa, että Seppäsen lähipiiri koostui alkoholisoituneista ihmisistä, jotka olivat hänestä riippuvaisia ja joiden piti tavalla tai toisella korvata oleskelunsa hänen luonaan.
Valituslupahakemuksessa oli kysymys siitä, voitiinko Seppäsen syyksi lukea rikokset ja voitiinko hänet määrätä suorittamaan koko rangaistus vankilassa.

”Kostonhimoinen ja väkivaltainen”

Sarjahukuttajaa kuvattiin oikeudessa kostonhimoiseksi ja väkivaltaiseksi. Monet oikeudessa kuulluista kertoivat, että Seppänen oli uhkaillut heitä tai ollut heitä kohtaan väkivaltainen. Hänellä oli todistajien mukaan myös ”tapana huumata ihmisiä” ja rajoittaa heidän yhteydenpitoaan muihin ihmisiin. Hän oli uhkaillut ja pelotellut myös uhrien läheisiä.
Osa todistajista halusi puhua oikeudessa sermin takana, jotta Seppänen ei näkisi heitä.
Hovioikeuden käsittelyn aikana tehtiin vaarallisuusarvio, jossa Seppänen todettiin erittäin vaaralliseksi. Hänen todettiin myös olleen syyntakeinen eli ymmärtäneen tekonsa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic