Lounais-Häme

Saros toivottaa Granlundin tervetulleeksi Nashvilleen: "Kiva homma, kun saatiin yksi suomalainen lisää"

Juuse Saros sai Mikael Granlundista uuden joukkuekaverin. Nashville vahvisti hyökkäystään kohti pudotuspelejä.
Viimeisellä siirtoikkunan vilkaisulla näkyi Mikael Granlundin matka Minnesotasta Nashvilleen Juuse Saroksen seurakaveriksi. Kuva: Rich Graessle/Icon Sportswire

HPK-lähtöinen maalivahti Juuse Saros sai uuden kovaluokkaisen suomalaisseurakaverin, kun hyökkääjä Mikael Granlund muutti noin 1 700 kilometriä Minnesotasta Nashville Predatorsin riveihin. Vaihdossa toiseen suuntaan lähti 22-vuotias sveitsiläishyökkääjä Kevin Fiala, jota on pidetty tulevaisuuden pelaajana, mutta ilmeisesti tulosta ei vielä ollut tullut tarpeeksi.

GM David Poilen toinen hankinta Nashvilleen oli 30-vuotias kanadalaishyökkääjä Wayne Simmonds Philadelphiasta, jonne matkasi vaihdossa 24-vuotias Ryan Hartman.

Saros oli haikeana seurakavereiden lähdöstä, mutta toivottaa kaksikon tervetulleeksi Nashvilleen.

– Eihän sitä ikinä tietenkään toivo joukkuekavereitten kauppaamista, mutta varmasti uudet tyypit sopii hyvin joukkueeseen. Molemmat ovat kovia pelimiehiä ja vahvistavat meitä, Saros arvioi Hämeen Sanomille.

Nashville Predators on todellinen suomalaisjoukkue, sillä seuraa edustavat Saroksen ja Granlundin lisäksi maalivahti Pekka Rinne sekä hyökkääjät Miikka Salomäki ja Eeli Tolvanen.

– Tietenkin on kiva homma, kun saatiin taas yksi suomalainen lisää joukkueeseen, Saros totesi.

Nashvillen tavoitteena oli vahvistaa joukkuetta kohti kevään pudotuspelejä ja taisteluun Stanley Cupin voitosta. Asiantuntija-arvioiden mukaan seura kuuluu siirtokauppojen voittajiin.

Granlundilta odotellaan tehoja sekä pelinrakentelua ja hyvänä maskimiehenä tunnetulta Simmondsilta apuja ylivoimaan, joka Nashvillellä on tökkinyt.

Päävalmentaja Peter Laviolette oli tyytyväinen hankinnoista.

– David teki todella hyvää työtä vahvistamalla joukkuettamme. Se tekee meistä toivottavasti hieman vahvempia. Kaksikosta Granlund tuo kokemusta ja lisää myös puolustuksellista otetta.

Minnesota Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau ehti kauden aikana moittia Granlundia, jolla oli pitkä tehoton putki ja 14 ottelun maaliton jakso katkesi vasta pari viikkoa sitten.

Tosin koko kauden aikana Granlund on ollut Minnesotan toiseksi tehokkain pelaaja pistein 15+34 63 ottelussa. Esimerkiksi 34-vuotiaan sentterin Eric Staalin, joka sai kahden vuoden jatkosopimuksen, tehot ovat olleet 18+23. Arvioiden mukaan GM Paul Fenton rakentaa uutta joukkuetta, sillä Granlundin lisäksi muitakin pelaajia on kaupattu pois.

Tiistaina 27 vuotta täyttänyt Granlund on muutenkin suurten muutosten keskellä, sillä siirron aikaan perheeseen oli syntymässä esikoinen.

Granlund ehti pelata Minnesotassa vajaan seitsemän kauden aikana 461 ottelua tehoin 93+224 ja vielä sunnuntaina hän urakoi (peliaika 22.00) viimeisessä pelissä ennen maanantai-illan siirtouutista.

NHL:n siirtoaika umpeutui Suomen aikaa maanantai-iltana kello 22. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic