Lounais-Häme

Sata nuorta pääsee kesätöihin OP Lounaismaan tuella

OP Lounaismaa osallistuu OP ryhmän kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjaan. OP Lounaismaa tarjoaa sadalla 15–17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kahdeksi viikoksi. Nuoret palkataan Forssan, Tammelan, Salon ja Someron alueella toimiviin yleishyödyllisiin yhdistyksiin.

-Alle 18-vuotiaille nuorille ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen voi olla hankalaa. Haluamme näin auttaa 15–17-vuotiaita nuoria saamaan työkokemusta. Tarkoituksena on, että paikallinen yleishyödyllinen yhdistys työllistää nuoren, ja osuuspankki maksaa nuoren kahden viikon palkan, 400 euroa, sanoo OP Lounaismaan markkinointipäällikkö Tarja Heino.

Valtakunnallisen kampanjan tavoitteena on tarjota yhteensä tuhansia kesäpestejä nuorille osuuspankin piikkiin yleishyödyllisissä yhdistyksissä.

2017 kampanjaan osallistui jo 41 osuuspankkia, ja 1 100 nuorta sai kesätyön kampanjan avulla. Nuoret työskentelivät esimerkiksi urheiluseurojen leireillä ja tapahtumissa, opettivat senioreille digitaitoja ja työskentelivät kyläyhdistyksissä.

-OP Lounaismaassa pystymme tarjoamaan näin sadalle nuorelle ensimmäisen kesätyöpaikan. Tämä on yksi tapa toteuttaa OP:n yhteisöllistä roolia, tukea kolmannen sektorin toimintaedellytyksiä ja edistää oman toimialueemme toimeliaisuutta, Heino perustelee.

Kesäduunitukea saavat yhdistykset on hakemusten perusteella valittu ja nyt on nuorten aika hakea töitä. Hakuaikaa on 25.3. asti. Ohjeet ja linkki hakemukseen löytyvät netistä op.fi/lounaismaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic