Lounais-Häme Jokioinen

Satakunnan lennosto harjoittelee Jokioisten varalaskupaikalla – Nopeusrajoitus alenee kakkostiellä

Ensi viikon harjoitukset eivät sulje kakkostietä, mutta nopeusrajoitus alenee tilapäisesti.
Edellisen kerran Satakunnan lennosto käytti Jokioisten varalaskupaikkaansa harjoituksiin viime syyskuussa Baana 2018 -harjoituksissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Aloitteessa esitetään pohjavesisuojauksen ulottamista Loimijoen sillalta ilmavoimien maantietukohdalle asti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Satakunnan lennoston kuljetus- ja yhteyskoneet harjoittelevat Jokioisilla ensi viikolla maanantaista torstaihin. Koneiden päivittäinen harjoitusaika on kello 8–18.

Koulutuksen tavoitteena on harjoittaa Satakunnan lennoston Tukilentolaivueen ja Lentotekniikkalaivueen henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston poikkeusolojen toimintaan. Tukilentolaivue harjoittelee Learjet 35 A/S -kalustoilla GPS-navigointiin pohjautuvia lähestymisiä Jokioisten varalaskupaikalle.

Lentotoiminnan minimikorkeutena Jokioisilla on noin 130 metriä maan pinnasta. Varalaskupaikan alueelle valtatielle 2 asennetaan matalalla lentävistä lentokoneista varoittavat liikennemerkit lisätietokilpineen.

Tietä ei suljeta harjoituksen ajaksi, mutta varalaskupaikan nopeusrajoitukseksi muutetaan tilapäisesti 80 km/h. Harjoituksen vaikutusalueen pituus valtatiellä 2 on noin kolme kilometriä.

Learjet 35 A/S -kaluston lisäksi harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla.

Jokioisten lisäksi harjoituksia tehdään myös Jämijärvellä.

Edellisen kerran Satakunnan lennosto käytti Jokioisten varalaskupaikkaa harjoituksiinsa viime syksynä. Tuolloin järjestettiin massiivinen Baana 2018 -harjoitus, joka muutti myös liikennejärjestelyjä. Liikenne ohjattiin kulkemaan Jokioisten keskustan kautta, kun kakkostie oli varalaskupaikan kohdalta suljettu.

 

Luitko tämän: Ilmavoimat teki 500 operaatiota Jokioisten varalaskupaikalla – Baana 2018 ylitti tavoitteet

Katso myös: Kuvagalleria ja video Baana 2018 -harjoituksesta

Uusimmat

Fingerpori

comic