Lounais-Häme Forssa

Satasen tonttien myyntiajalle jatko

Forssan kaupunki on jatkamassa 100 euron tonttikampanjaansa vuoden loppuun. Ilman jatkoaikaa kampanja loppuisi kesäkuun lopussa.
Kaupungingeodeetti Aki Härmä tähyilee tonttialen jatkoa myös Vieremään, jossa suurin osa nykyisistä 100 euron hintaisista tonteista on myynnissä.

Viime vuoden heinäkuun alussa alkaneen Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi käynnistetyn tonttikampanjan aikana on tehty tähän mennessä varaus vain kolmesta Vieremässä sijaitsevasta 100 euron tarjoustontista.

Kaupungingeodeetti Aki Härmä sanoo, että kampanjaa suunniteltaessa tonttikysynnän tarjoustontteja kohtaan arveltiin olevan laajempi. Kaikkiaan tarjolla on Vieremästä, Koijärveltä ja Matkusta yhteensä yli 40 kappaletta, joista pääosa sijaitsee Vieremässä Lintukedontien tuntumassa.

Tarjoamalla aletontteja myös Koijärveltä ja Matkusta kaupunki haluaa mahdollistaa myös näiden kylien elinvoiman paranemista. Samalla halutaan saada käytettyä myös se potentiaali, joka Koijärven uuteen koulukeskukseen sisältyy.

100 euron kampanja koskee vain pientä osaa kaupungin kaikkiaan vajaan 130 omakotitalotontin varannosta.

Myynnissä on Ojalanmäen uudella alueella viitisenkymmentä, Ojalanmäen ns. vanhalla alueella kahdeksan omakotitalotonttia, Kuustossa kolme, Kaupunginpuutarhan alueella kolme, Vieremässä 48 sekä Matkussa kuusi ja Koijärvellä kaksi omakotitalotonttia.

Härmä sanoo omakotitalojen tonttivarannon olevan laaja. Se ulottuu Kaupunginpuutarhan alueen tonteista aina isoihin Matkussa ja Koijärvellä sijaitseviin tontteihin.

Härmä toivoo, että kysynnän kasvu, jota elinkeinotontteja kohtaan on olemassa, leviäisi myös asuntorakentamisen puolelle. Käynnissä oleva nousukausi pitäisi saada näkymään myös asuntorakentamisessa. Forssan kaupungin päällimmäisiin suuriin tavoitteisiin kuuluu asukasluvun saaminen kasvuun. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan myös työpaikkojen määrän lisäystä.

Kaikkiaan kaupungilla on tarjolla asuntorakentamiseen laaja tonttitarjonta, jota ns. Aurinkorannan alue tulee laajentamaan entisestään.

Asuntorakentamista ollaan laajentamassa kaavoituksella myös Loimijoen toiselle puolelle, jossa kaavoitus on myös kesken.

Härmä sanoo virkamiestasolla käydyn keskustelua kampanjan jatkosta vuoden loppuun. Tämä edellyttää päätöstä kaupunginvaltuustolta, joka päättää kaupungin johtosäännön mukaan tonttien luovutusehdoista. Asiasta tultaneen päättämään valtuuston kesäkuisessa kokouksessa.

Tänä vuonna kaupunki on myynyt vain yhden omakotitontin. Tontti myytiin ns. Ojalanmäen vanhalta alueelta Harvakorventien varrelta viime maaliskuussa. Viime vuonna kaupunki myi ainoastaan yhden omakotitalotontin. Myyty tontti sijaitsee Kaupunginpuutarhan alueella.

Härmä sanoo kaupungin tonttimyynnin olevan niin omakotitalotonttien kuin yritystonttien osalta joustavaa ja nopeaa. Tämä on pienen organisaation etu. FL

Tonttialea mahdollisesti laajennetaan

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi kaupungin johtavana virkamiehenä olisi enemmän kuin mielissään, että kaupungin tonttimyynti lähtisi kunnon kasvuun. Tätä on jouduttu odottamaan vuosia eikä nykyinenkään noususuhdanne näy omakotitonttien myynnissä. Kaupungin elinvoimapolitiikan kulmakiviä ovat työpaikkojen ja asukasluvun kasvattaminen. Samojen ongelmien kanssa kamppailee suurin osa valtakunnan kunnista ja kaupungeista harvoja kasvukeskuksia lukuun ottamatta.

Kesäniemi sanoo tuovansa esityksen pian kaupunginhallitukseen tonttialen jatkosta vuoden loppuun, jotta tonttikampanjan jatkosta voitaisiin päättää kesäkuun valtuustossa. Samalla keskusteluun nousee mahdollisesti kampanjan laajentaminen jossakin muodossa. Pohdittavana on, kuinka laajaksi tonttikampanja voidaan laajentaa ennen kuin Aurinkorannan tontit saadaan myyntiin asemakaavan vahvistumisen jälkeen.

– Tonttikauppaan pitää tökkiä lisää vauhtia. Selkeä, positiivinen vire pitää osata hyödyntää, Kesäniemi sanoo.

Tästä tullaan keskustelemaan johtoryhmän kokoontuessa tänään ja huomenna pohjustamaan muutaman viikon kuluttua pidettävää valtuustoseminaaria.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic