Lounais-Häme

Satoja Hondurasista lähteneitä siirtolaisia ylitti joen Meksikoon - USA lähettää yli 5 000 sotilasta rajalle

Washington
30.10.2018, 01:31

Ulkomaat

Sadat Yhdysvaltoihin suuntaavat, Hondurasista lähtöisin olevat siirtolaiset ovat ylittäneet joen Meksikon puolelle Guatemalasta osana niin kutsuttua siirtolaiskaravaania, kertovat paikalla olevat uutistoimisto AFP:n toimittajat.
Siirtolaiset ylittivät joen muun muassa autonrenkaista valmistetuilla lautoilla ja uimalla sen jälkeen, kun Meksiko oli kieltäytynyt avaamasta rajanylityssiltaa. Päivää aiemmin yli tuhat siirtolaista murtautui joelle Guatemalan poliisisaarron lävitse.
Yhdysvaltain hallitus kertoi maanantaina lähettävänsä Meksikon-vastaiselle rajalle yli 5 000 sotilasta siirtolaiskaravaanin vuoksi.
– Viikon loppuun mennessä lähetämme yli 5 200 sotilasta lounaiselle rajalle, kertoi ilmavoimien kenraali Terrence O’Shaughnessy toimittajille maanantaina.

Trump: ”Tämä on hyökkäys”

Määrä on huomattavasti suurempi kuin hallinnon aiemmin antama arvio, jonka mukaan rajalle lähetettäisiin lisäjoukkoja 800 hengen edestä.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump varoitti Twitterissä siirtolaisia siitä, ettei heitä olla päästämässä maahan.
– Olkaa kilttejä ja menkää takaisin. Teitä ei päästetä Yhdysvaltoihin, ellette mene laillisen prosessin läpi. Tämä on hyökkäys maahamme ja asevoimamme ovat teitä odottamassa! Trump kirjoittaa.
Trumpin mukaan siirtolaiskaravaanin mukana maahan pyrkii rikollisia.
– Monia jengiläisiä ja joitakin hyvin pahoja ihmisiä on mukana karavaanissa, joka suuntaa kohti etelärajaamme.
Kaksi viikkoa sitten liikkeelle lähtenyt siirtolaiskaravaani on kasvanut noin 7 000 ihmisen joukoksi, joista suurin osa on hondurasilaisia, arvioi YK. Siirtolaiset ovat jatkaneet matkaansa Yhdysvaltoja kohti maan hallituksen antamista varoituksista huolimatta.
Meksikon maahantuloviranomaiset ovat kehottaneet siirtolaisia saapumaan maahan laillisten kanavien kautta ”rauhalliseen ja turvalliseen tapaan”.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1056919064906469376

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic