Lounais-Häme

Satu Vaarulan Niityn takaisinvalloitus ja Julia Jaakkolan Harmaa rouva voittoon Hämeen tarinakisassa

Häme on täynnä tarinoita. Tarinat tekevät Hämeestä myös kiinnostavan monella tapaa ja ne luovat identiteetin.
Satu Vaarulan teksti vie muun muassa hämäläiselle niitylle.

Hämeen suureen tarinakilpailuun osallistui 35 tarinaa. Palkinnot jaettiin kahdessa sarjassa eli lasten ja nuorten sekä aikuisten sarjassa.

Lasten ja nuorten sarjassa eniten ääniä sai tammelalaisen Julia Jaakkolan tarina Harmaa rouva. Aikuisten sarjan suurimman äänimäärän saavutti forssalainen Satu Vaarula tarinallaan Niityn takaisinvalloitus.

Kaikki kilpailutarinat on julkaistu kilpailun verkkosivuilla tarinakilpailu.fi, jossa kaikki halukkaat ovat voineet äänestää tarinoita. Tarinakilpailun tarinat ovat edelleen luettavissa kilpailun verkkosivuilla.

Voittajat julkistettiin 19.1.2019 Verkatehtaalla Hämeenlinnan Kaupungin 380-vuotissyntymäpäiväjuhlissa.

Hämeen suuri tarinakilpailu on Hämeenlinna kaupungin ja VIKKE-Virtuaalinen Kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä -hankkeen yhteisponnistus.

Lisää kilpailusta: “Forssasta Hämeenlinnaan pommi Volkkarin takapenkillä” – Suuri Hämeen tarinakilpailu ratkeaa tänään

Hanke on käynnissä Hämeen Ammattikorkeakoulussa HAMK Smart tutkimusyksikössä ja sen tavoitteena on kerätä tarinoita ja edistää tarinoiden ja digitaalisuuden avulla maakunnan kulttuurikohteiden näkyvyyttä.

Häme on täynnä tarinoita. Tarinat tekevät Hämeestä myös kiinnostavan monella tapaa ja ne luovat identiteetin.

– On ollut ilo ja kunnia saada olla järjestämässä tarinakilpailua, sekä lukemassa kilpailun tarinoita. Tarinoiden kerääminen ja tallentaminen on osa meidän oman kulttuurihistorian säilyttämistä, iloitsee hankkeen projektipäällikkö Outi Mertamo.

Tarinoita, jotka sijoittuvat historiallisiin kohteisiin hyödynnetään hankkeessa kohteiden markkinoinnin kehittämisessä sekä maakunnan markkinoinnissa. FL

Luitko tämän: Rintama hiljeni, mutta sodan rooli tuli kotiin

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic