Lounais-Häme

Saudi-Arabia: Khashoggi kuoli nyrkkitappelussa Istanbulin-konsulaatissa

Riad
20.10.2018, 01:49

Ulkomaat

Saudi-Arabia vahvistaa, että sauditoimittaja Jamal Khashoggi tapettiin maan konsulaatissa Istanbulissa.
Saudi-Arabian valtiontelevision mukaan tutkimukset osoittavat, että konsulaatissa alkoi Khashoggin ja hänet tavanneiden henkilöiden kesken nyrkkitappelu, jossa Khashoggi kuoli.
Saudi-Arabia ilmoitti myös erottaneensa yhden ylimmistä tiedustelujohtajistaan, Ahmad al-Assirin, sekä yhden hovin johtavista neuvonantajista, Saud al-Qahtanin.
Tapaukseen liittyen on pidätetty 18 henkilöä, jotka ovat Saudi-Arabian kansalaisia. Saudi-Arabian mukaan tutkimukset jatkuvat yhä.
Khashoggi meni 2. lokakuuta Saudi-Arabian konsulaattiin Istanbulissa eikä hänen nähty tulevan sieltä ulos. Yhdysvalloissa asunut Khashoggi oli kirjoittanut kriittiseen sävyyn Saudi-Arabian hallinnosta ja maan kruununprinssistä Mohammed bin Salmanista.
Turkin viranomaiset ilmoittivat pian Khashoggin katoamisen jälkeen omaavansa todisteita siitä, että tämä tapettiin saudikonsulaatissa. Saudi-Arabia kuitenkin kiisti tämän pitkään ja sanoi Khashoggin lähteneen konsulaatista.
Tapaus Khashoggi on ajanut Saudi-Arabian ahtaalle kansainvälisen yhteisön silmissä ja synkistänyt kruununprinssin julkisuuskuvaa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on varoittanut hyvin vakavilla seurauksilla, jos Saudi-Arabian todetaan tappaneen Khashoggin.
New York Times kertoi jo torstaina lähteisiinsä vedoten, että Saudi-Arabian johto suunnittelee sälyttävänsä syyn Khashoggin surmasta Al-Assirin harteille.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic