Lounais-Häme

Saudi-Arabia tutkii hallinnolle kriittisen sauditoimittajan epäilyttävää katoamista

Riad
04.10.2018, 07:59

Ulkomaat

Saudi-Arabia ilmoittaa tutkivansa saudiarabialaisen toimittajan mystistä katoamista Istanbulissa.
Kriittisesti Saudi-Arabian hallinnosta kirjoittanut Jamal Khashoggi meni tiistaina kotimaansa konsulaattiin Istanbulissa hakemaan asiakirjoja avioliittoa varten, eikä häntä ole nähty sen koommin.
Turkin presidentin edustajan mukaan Khashoggin ei ole nähty poistuvan konsulaatista.
– Meillä olevan tiedon mukaan tämä henkilö, joka on Saudi-Arabian kansalainen, on edelleen Saudi-Arabian Istanbulin-konsulaatissa, presidentin edustaja Ibrahim Kalin kertoi.
Saudi-Arabian viranomaiset puolestaan kertovat Khashoggin kadonneen sen jälkeen, kun hän lähti konsulaatin rakennuksesta. Saudiviranomaiset kertovat tekevänsä yhteistyötä turkkilaisviranomaisten kanssa.
Khashoggi muutti viime vuonna Yhdysvaltoihin välttääkseen tulemasta pidätetyksi kotimaassaan. Hän kirjoittaa muun muassa kolumneja Washington Postiin ja on ollut toisinaan kriittinen Saudi-Arabian kruununprinssiä Mohammed bin Salmania ja Saudi-Arabian Jemenissä käymää sotaa kohtaan.
Khashoggin turkkilainen kihlattu kertoo, ettei ole kuullut sulhasestaan tiistai-iltapäivän jälkeen. Khashoggi jätti puhelimensa kihlatulleen mennessään käymään konsulaatissa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti