Lounais-Häme

Sauditoimittaja Khashoggi kuristettiin ja paloiteltiin heti konsulaattiin saavuttuaan

Istanbul
31.10.2018, 18:02

Ulkomaat

Sauditoimittaja Jamal Khashoggi kuristettiin heti, kun hän oli saapunut Saudi-Arabian Istanbulin konsulaattiin, kertoo Turkin pääsyyttäjän kanslia. Tämän jälkeen hänen ruumiinsa leikattiin paloiksi, kuten oli ennalta suunniteltu.
Syyttäjä Irfan Fidanin mukaan kanslian oli pakko julkaista Khashoggin kuolemaan koskevat tiedot, koska alkuviikosta käydyt keskustelut Turkkiin saapuneen Saudi-Arabian yleisen syyttäjän Saud al-Mojebin kanssa eivät johtaneet mihinkään.
– Saudiviranomaiset tuntuivat olevan lähinnä kiinnostuneita siitä, millaisia todisteita Turkilla on epäiltyjä vastaan. Emme jääneet siihen käsitykseen, että he olisivat aidosti kiinnostuneita tekemään yhteistyötä tutkimuksissa, sanoi nimettömänä pysytellyt viranomaislähde uutistoimisto AFP:lle.

Toimittajan ruumis yhä kateissa

Irfan Fidan ja hänen ryhmänsä on kutsuttu Saudi-Arabiaan ”esittelemään hankkimiaan todisteita”.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on vaatinut Saudi-Arabiaa kertomaan, missä sauditoimittajan ruumis on ja osallistuiko sen hävittämiseen myös turkkilaisia henkilöitä.
Khashoggi tapettiin kuun alussa. Saudi-Arabia kertoi ensin toimittajan lähteneen konsulaatista elossa, minkä jälkeen maa väitti toimittajan kuolleen konsulaatissa syntyneessä käsirysyssä. Vasta tämän jälkeen maa myönsi, että toimittaja tapettiin operaatiossa, johon ei ollut annettu lupaa.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic