Lounais-Häme

Sauli Niinistö muisteli Forssassa menneitä ja maalaili tulevaa

-Ihan hyvään Suomeen he ovat kasvamassa. Meitä kehutaan maailmalla paljon erilaisissa tutkimuksissa. Olemme muun muassa maailman vakain maa, Sauli Niinistö kuvaili Forssan torilla, kun hetkeä aiemmin Heikan koulun oppilaat olivat toivottaneet laulullaan kansanliikkeen presidenttiehdokkaan tervetulleeksi Lounais-Hämeeseen.

-Vakaus tarkoittaa ensisijaisesti sitä, että tulemme keskenämme täällä hyvin toimeen. Toivotaan, että se jatkuu myös tulevaisuudessa.

Toteamus tiivisti hyvin Niinistön ydinsanoman Forssan torilla:

Suomessa ovat asiat tällä hetkellä suhteellisen mukavasti, mutta tilanteeseen ei kannata tuudittautua liikaa. Jokaisen panoksella on merkitystä, jotta tulevaisuus on onnellinen.

 

Aivan vieraalle paikkakunnalle presidenttiehdokas ei perjantaina tullut, toimihan oikeustieteitä opiskellut Niinistö Forssan seudulla nimismiehenä 1970-luvulla.

-Vieläkö jollakulla on minun allekirjoittamani ajokortti? Niinistö kyseli noin 500-päiseltä forssalaisyleisöltä, mutta käsiä ei noussut ylös.

-En kai ainakaan sakkoja kirjoittanut? Niinistö nauratti väkeä.

1970-luvulla Forssa eli ja hengitti nykyistä vahvemmin tehtaiden tahtiin, mutta yhteiskuntarakenne on niistä ajoista muuttunut paljon. Niinistö on nähnyt muutoksen myös kotikaupungissaan Salossa.

-Forssallakin on takanaan kovia kokemuksia, mutta niistä on aina elvytty tavalla tai toisella. Nyt asiat ovatkin täällä jo varmasti paremmin kuin jokin aika sitten. Ei jatkossakaan pidä kurkottaa kuuta taivaalta, mutta varmistetaan, että asiat ovat hyvällä mallilla jatkossakin, Niinistö sanoi.

 

Niinistö puhui Forssan Lehden entisen päätoimittajan Kari Grahnin haastattelussa myös muun muassa ilmastonmuutoksesta, jonka presidentti otti esiin jo uudenvuodenpuheessaan.

-Ei yksittäiseltä ihmiseltä voi vaatia liikaa, eikä yksittäisen ihmisen teoilla ole sinällään kovin suurta merkitystä. Mutta kun kaikki alkavat toimia samaan suuntaan, syntyy tulosta, Niinistö totesi tammikuisessa vesisateessa.

-Suomalaiset ovat hyviä jätteenlajitteluissa, pidetään siitä kiinni. Energiankulutusta jokainen voi miettiä tahollaan, Niinistö neuvoi lounaishämäläisiä.

 

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan osalta Niinistö vakuutti, että suhteet Venäjään ovat tällä hetkellä kunnossa.

Niinistö lainasi myös Urho Kekkosta toteamalla, että Suomi on maailmalla mieluummin lääkäri kuin tuomari.

-Meillä ei ole tällä hetkellä erityisiä uhkia, mutta jos maailmalla alkaa myrskytä, keinumme kaikki samassa veneessä, Niinistö varoitti.

Rauhaa on Niinistön mukaan kuitenkin monenlaista. Forssassa Niinistö puhui kolmesta rauhasta, jotka ovat jo aiemmin nousseet hänen kampanjassaan esiin: sotien välttäminen, luonnonrauha ja yhteiskuntarauha.

-Yhteiskuntarauha on mielestäni ehkä näistä jopa tärkein. Vaikka oltaisiin eri mieltä, toista pitää ymmärtää ja kunnioittaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic