Lounais-Häme

Saunarallia Ypäjällä

 

Pertun päivien saunarallissa juhlitaan Ypäjän kunnan 140-vuotista historiaa ja valmistaudutaan ensi vuoden Suomen satavuotisjuhlaan.

Saunarallin eri puolilta kuntaa löytyvät rastit ovat vapaasti vierailtavissa sunnuntaina 21. elokuuta klo 13–18 välisenä aikana. Osassa kohteista voi varata oman hetken löylyttelylle, ja kaikilta pisteiltä voi hakea leiman rastikorttiin oman aikataulun mukaisesti. Saunomispakkoa ei ole, päätavoitteena on tutustua mahdollisimman moneen kohteeseen. Saunojia neuvotaan varustautumaan pyyhkeellä ja uima-asulla.

Useilla rastipisteillä on luvassa oheisohjelmaa. Rasteilla on myös luettavissa Ypäjän palvelutalon asukkaiden muistelmia saunoista ja saunomisesta, joita on koonnut tapahtumaa varten Kulttuuri Puomi ry.

Kohteissa voi vierailla Ypäjän kunnan tarjoamalla yhteiskuljetuksella, joka vie osallistujat lopuksi Caissaniemeen, Ypäjän kunnan virkistysalueelle Tammelaan. Siellä ralli huipentuu päätösjuhlaan kello 19 alkaen. Luvassa on livemusiikkia, saunomista ja uimista sekä palkintojenjakoa. Palkintoja jaetaan muun muassa hauskimmalle saunasuunnistusseurueelle ja eniten rastileimoja keränneille.

Rastikortteja saa etukäteen Ypäjän kirjastolta ja apteekista sekä ravintola Karrinpuomista. Kierroksen saa aloittaa mistä tahansa kohteesta ja päättää, kun siltä tuntuu. Kortteja on jaossa rastipisteillä ja niille ne voi myös jättää kierroksen päätteeksi, jollei aio osallistua päätösjuhlaan.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Ypäjän kunta, Kulttuuri Puomi ry, Levomäen Maatilamökit, Paijan Maatilamajoitus, Loimijoki Golf, Ypäjänkylän kyläyhdistys, Kuusjoenkulman kyläyhdistys sekä Majatalo Villa Emilia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic