Lounais-Häme Somero

Someron valtuusto tehtaili aloitteita: siirtolapuutarha, saunoja ja kulttuurikierros

Koululaisten ateriarytmiin haluttaisiin parannusta ja muualla työssäkäyvien lapsille hoitopaikka työskentelykunnasta.
Siirtolapuutarha henkii kiirettömyyttä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssassa siirtolapuutarha on, ja sellainen haluttaisiin myös Somerolle. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron valtuustonkokouksessa jätettiin viisi aloitetta.

Keskustan valtuustoryhmä esittää selvitettävän, voisiko Somero solmia lähikuntien kanssa yhteistyösopimuksia kunnallisen päivähoitopaikan saamiseksi somerolaisille lapsille. Vastaavasti Somero voisi tarjota hoitopaikkoja niille lapsille, joiden vanhemmat käyvät muualta töissä Somerolla.

Lisäksi keskusta esittää toimia koululaisten ateriarytmin kuntoon saamiseksi: oppilaille, joiden koulupäivä kestää kuusi tuntia, tulisi tarjota lounaan lisäksi välipala. Myös aamupuuron tarjoaminen ja lounaan siirtäminen myöhemmäksi voisi tulla kyseeseen.

Pohjois-Someron keskustanaiset ehdottaa, että saunomismahdollisuuksia parannettaisiin niin, että kaikilla olisi mahdollisuus päästä nauttimaan löylyistä Somerolla.

Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että Somerolla järjestettäisiin viikonlopun kestävä taidekierros. Kaupungin tehtäväksi jäisi kohteiden listaaminen ja niiden merkitseminen karttaan. Kierroksella somerolaiset taiteilijat ja taideharrastajat voisivat esittää esimerkiksi performansseja tai runoja.

Sosiaalidemokraattien ja vihreiden aloitteessa visioidaan Somerolle siirtolapuutarhaa. Kaupunki osoittaisi hankkeelle sopivan alueen ja markkinoisi edullisia rakennuspaikkoja erityisesti pääkaupunkiseutulaisille ja Turun suuntaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic