Lounais-Häme Forssa

Saunojien piina pian ohi – Forssa-Asunnoilla löylyihin pääsee kesäkuun alussa

Forssa-Asunnoilla saunavuorot jatkuvat kesäkuun alussa. Taloyhtiöissä saunat lämpiävät jo normaalisti ja vuorojen käyttö on asukkaiden harkinnan varassa.
Vuorot pyörivät kesäkuun alussa taas normaalisti, kun myös Forssa-Asuntojen kohteissa saunotaan. Kuva: Terho Aalto
Vuorot pyörivät kesäkuun alussa taas normaalisti, kun myös Forssa-Asuntojen kohteissa saunotaan. Kuva: Terho Aalto

Saunan lauteille mielivien piina päättyy pian. Kaupungin omistamissa Forssa-Asuntojen vuokrataloissa saunavuorot pyörivät kohta normaalisti.

– Tarkoitus on purkaa rajoitukset pois kesäkuun alusta alkaen. Siivousliikkeiden kanssa keskustellaan käytännön asioista vielä tarkemmin. Meillä saunavuorot ovat asuntokohtaisia, eikä mitään lenkkisaunoja (yhteisiä saunavuoroja) ole, Forssa-Asuntojen toimitusjohtaja Henna Linnala kertoo.

Kaikissa Forssan Isännöinti ja Kiinteistövälitys Oy:n isännöimissä taloyhtiössä saunat ovat lämminneet taas toukokuun alun jälkeen. Osassa taloyhtiöistä on saunottu koko koronaepidemian ajan.

– Alle puolet taloyhtiöistä sulki saunat kokonaan, mutta enemmistö piti ne normaalisti käytössä. Osa taloyhtiöistä lopetti vain lenkkisaunat, isännöitsijä Rami Tervomaa kertoo.

Saunan sulusta päättää taloyhtiön hallitus

Kaikki saunavuorot peruttiin Forssa-Asunnoilla maaliskuun puolivälin jälkeen. Sen sijaan taloyhtiöissä päätöksen tekee aina taloyhtiön hallitus. Tervomaan mukaan isännöitsijän roolina on toimia tilannetiedon välittäjänä.

Siivouksessa on tartuntojen ehkäisemiseksi panostettu kosketuspintojen puhdistamiseen.

Tilanteen rauhoituttua kyselyjä saunojen avaamisesta on sadellut.

– Toivetta asiakkaiden puolelta on selvästi tullut viime viikkoina. Toivomme, että saunojen käyttäjät eivät menisi saunomaan sairaina, Henna Linnala vetoaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic