Lounais-Häme Forssa

SDP:n piirihallitus totesi työväenyhdistyksen toimineen sääntöjen mukaan eikä edes käsitellyt mahdollista erottamista

Piirihallitus totesi, että Forssan työväenyhdistys on toiminut sääntöjensä mukaan.
SDP:n hajaannus Forssassa sai uudet mittasuhteet keväällä. Nyt piirihallitus otti asiaan kantaa ja ohjasi osapuolet parsimaan kuilun umpeen. Kuva: Lassi Puhtimäki
SDP:n hajaannus Forssassa sai uudet mittasuhteet keväällä. Nyt piirihallitus otti asiaan kantaa ja ohjasi osapuolet parsimaan kuilun umpeen. Kuva: Lassi Puhtimäki

SDP:n Hämeen piirihallituksen mukaan Forssan työväenyhdistys on toiminut sääntöjensä mukaan tehdessään keväällä henkilövalintoja Forssan Yrityskehityksen ja Loimijoen Kuntapalveluiden hallituksiin.

Piirihallitus keskusteli Tyykikylän Demareiden vaatimuksesta SDP:n 7. pykälän ja piirijärjestön sääntöjen 4. pykälän mukaisista mahdollisista toimista Forssan työväenyhdistystä kohtaan. Piirihallitus käsitteli myös Forssan työväenyhdistykseltä pyytämänsä lausunnon asiasta kokouksessaan.

Piirihallitus huomauttaa, että kaikista isoista päätöksistä ja henkilöstöasioista tulee neuvotella SDP:n osastojen välillä, kun yhteisiä toimintaa ohjaavia sääntöjä ei vielä ole. Piirihallitus muistutti paikallisen toimintakulttuurin rakentuvan teoista. Tekeminen ratkaisee, miten toiminta koetaan puolueen sisällä, mutta erityisesti myös sen miltä puolueen toimijoiden toiminta näyttäytyy ulospäin, piirihallitus toteaa.

– Mistään erottamisesta ei piirihallituksessa edes puhuttu. Kuitenkin olennaista on, että paikallisten demareiden kesken yhteistyö toimii, SDP:n Hämeen piirin toiminnanjohtaja Jarkko Nissinen huomauttaa.

Piirihallitus kehotti työväenyhdistystä ja Tyykikylän Demareita viipymättä toimimaan yhteisen paikallistoimikunnan perustamiseksi. Tämä mahdollistaa sen, että yhteiset asiat voidaan käsitellä sääntöjen edellyttämällä tavalla.

Neuvottelu yhteisen paikallistoimikunnan perustamiseksi aloitettiin torstaina Forssan työväenyhdistyksen ja Tyykikylän edustajien kesken Työväentalolla.

– Nyt on päästy yhteisen neuvottelupöydän ääreen ja tästä on hyvä jatkaa, Nissinen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic