Lounais-Häme

Se oli taas niin pienestä kiinni

 

KORIPALLO PONTEVA-ALKU 96–95

Forssa/Hyvinkää

Forssan Alku pelaa naisten Korisliigan pronssimitaleista. Tämä varmistui perjantai-iltana Hyvinkäällä, jossa Ponteva otti jännittävien vaiheiden jälkeen Alusta kolmannen voiton täpärästi 96–95 (41–43).

Ponteva eteni välieräsarjasta voitoin 3–0 Lappeenrannan Catzia vastaan loppuotteluihin, Alku pelaa pronssista Äänekosken Huimaa vastaan. Pronssiottelu piti pelata sunnuntaina 17. huhtikuuta runkosarjassa paremmin sijoittuneen Alun kotikentällä Feeniksissä, mutta silloin salin täyttää Jari Sillanpää.

Ottelun päivämäärä pyritään selvittämään viikonvaihteen aikana.

– Saimme välieräsarjan kahdessa pelissä Hyvinkäällä viimeisen hyökkäyksen ja viimeisen heiton. Jos heitot olisivat menneet sisään, olisimme voittaneet. Nyt molemmat heitot pomppivat korirenkaasta ulos, Alun valmentaja Jari Marjamäki harmitteli.

JOS OLI Alun korinteko tiistaina tahmeaa toisessa välieräpelissä Forssassa, perjantaina Hyvinkäällä kulki aivan eri malliin. Pontevan paikkapuolustuksen nyt helposti puhkonut Alku aloitti terävästi, johti avausneljänneksellä parhaimmillaan 14–26 ja vei jakson nimiinsä pistein 19–28.

Toinenkin jakso alkoi Alun komennossa, mutta pikkuhiljaa hyvin heittänyt kotijoukkue hivuttautui lähemmäksi ja nousi jopa edelle pisteissä 41–37. Alku pelasi jakson lopun kuitenkin vahvasti ja tauolle mentiin forssalaisten johtaessa 41–43.

Puoliajan jälkeen Ponteva oli kuskin pukilla, mutta Alku ei taipunut, vaan pysyi koko ajan tuntumassa. Ero kävi suurimmillaan kuudessa pisteessä.

VIIMEISELLÄ JAKSOLLA edettiin kori korista. Alku kävi muutaman kerran kolmen pisteen johdossa, mutta vain kerran tällä kaudella kotikentällään Martissa hävinnyt (silloinkin Alulle) Ponteva punnersi taas edelle ja oli karata 85–80-lukemissa.

Alku tuli vielä ja voitto näytti hetken olevan hyppysissä, kun Minna Sten vei Alun kolmosellaan 94–95-johtoon 28 sekuntia ennen loppua. Mutta kun Pontevan Jael Freixanet nosti seuraavassa hyökkäyksessä lay upin sisään ja Alun Candice Warthenin pelin viimeisen hyökkäyksen viime hetken kahden pisteen hyppyheitto pyöri korirenkaasta ulos, vei Ponteva voiton ja finaalipaikan välieräsarjassa 3–0-otteluvoitoin.

– Harmittaa Candicen puolesta. Puolivälierissä Honkaa vastaan hän heitti kovan kakkosen lopussa sisään, molemmissa Hyvinkään-peleissä viime hetken heitto pomppi ulos, Marjamäki sanoi.

TAKAPELAAJA PRECIOUS Bridges heitti Alulle 34 pistettä. Noora Järvikangas pussitti 18 ja Minna Sten 16 pinnaa. Epäonninen Candice Warthen upotti Stenin tapaan 16 pistettä, amerikkalaispelintekijä jakoi myös 10 koriin johtanutta syöttöä.

Alun amerikkalaiset pelasivat ottelussa täydet 40 minuuttia. Käytännössä joukkue pelasi kuudella pelaajalla, kun seitsemäntenä kentällä käyneen Julia Heinosen peliminuutit jäivät kolmeen.

PONTEVA PYSTYI pyörittämään hieman Alkua isompaa rotaatiota, sillä kentällä kävi yhdeksän pelaajaa. Eniten pisteitä, 22, kokosi ottelun viimeisen korin nostanut espanjalainen Jael Freixanet. Taru Tuukkanen heitti 20 pistettä ja Anni Mäkitalo 18. Mäkitalo pisti syötöissä vielä Wartheniakin paremmaksi, hän antoi 11 koriin johtanutta syöttöä.

– Viikonloppu nollataan, sitten kaivetaan virettä pronssipeliin. Oli tärkeää, että saimme huonon kotiottelun jälkeen tähän hyvän vieraspelin ja näytimme ennen kaikkea itsellemme, että pystymme pelaamaan hyvällä tasolla näitä pelejä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti