Lounais-Häme

"Se oli viestinnällinen moka, eikä se edusta minua" - Akavan Fjäder tuo maahanmuuttajakommenttinsa hallituksen käsittelyyn ensi viikolla

Helsinki
26.10.2018, 17:46

Kotimaa

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ei ollut perjantaina valmis arvioimaan asemaansa keskusjärjestön puheenjohtajana. Akavan alaisen ammattiliiton Talentian hallitus katsoi aiemmin perjantaina, ettäFjäderei nauti sen luottamusta.
Liitto kertoi Twitterissä jäsentensä tunnoista, joiden mukaan Fjäder ei aja naisvaltaisen pienipalkkaisen alan etua. Fjäder sanoi aiemmin Ylellä, että kouluttamattomille maahanmuuttajille voisi maksaa pienempää palkkaa, jotta he pääsisivät töihin.
– Minun tehtäväni ei ole arvioida omaa asemaani, se on meidän 36 jäsenjärjestön tehtävä. Mikä on ollut julkisuudessa, niin olen pahoitellut sitä, koska minun arvopohjani on kunnossa. Se oli viestinnällinen moka, mutta se ei edusta minua, Fjäder sanoi perjantaina STT:lle.
Akavan hallitus oli koolla perjantaina ottamassa kantaa hallituksen sovintoesitykseen irtisanomiskiistaan liittyen. Fjäderin asemaa Akavan hallitus ei käsitellyt, mutta puheenjohtaja kertoo itse ottavansa asian käsittelyyn ensi viikolla.
– Aion itse nostaa asian ensi viikolla hallituksessa esille. Selvennän mitä olen tarkoittanut ja katsotaan sitten, että mikä se keskustelu on, Fjäder sanoo.
Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki pysytteli perjantaina vaitonaisena siitä, onko Talentian ärtymyksessä kyse muustakin kuin Fjäderin tuoreimmasta kohua herättäneestä lausunnosta.

Jäsenliitot käärmeissään

Fjäderin maahanmuuttajakommentti nostatti jupakan sosiaalisessa mediassa ja ärsytti montaa Akavan jäsenliittoa. Esimerkiksi Akavan Erityisalat, Opetusalan ammattijärjestö OAJ sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ottivat kipakasti kantaa kahden kerroksen työmarkkinoita vastaan.
Fjäder pahoitteli torstaina synnyttämäänsä mielikuvaa kahden kerroksen työmarkkinoista ja korosti, ettei tarkoittanut kommentillaan työehtosopimuksista poikkeamista tai niiden kiertämistä.
Puheenjohtaja kertoi ottaneensa nöyrästi vastaan Akavan liitoilta tulleen palautteen.

https://twitter.com/Talentiary/status/1055729047651659776
https://yle.fi/uutiset/3-10473654?origin=rss

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic