Lounais-Häme

Sebastian Aho iski Carolinan voittomaalin ja antoi komean maalisyötön

Columbus
06.10.2018, 07:29

Urheilu-uutiset

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho on tehnyt kauden ensimmäisen maalinsa jääkiekon NHL:ssä. Aho iski Carolinan 2-1-voittomaalin vierasottelussa Columbusta vastaan.
Ahon maali syntyi toisessa erässä ajassa 26.33 ja siihen merkittiin syöttäjäksi Teuvo Teräväinen. Aho sai kiekon maalin eteen Teräväisen ja Micheal Farlandin esityön jälkeen ja siirsi sen ohi Columbus-vahti Sergei Bobrovskin.
Carolina voitti ottelun lopulta 3-1. Vieraiden kolmannesta osumasta vastasi Ferland, joka laukoi maalin suoraan Ahon loistosyötöstä. Aho kuljetti kiekon vasenta laitaa Columbuksen alueelle ja syötti sen takaviistoon suoraan Ferlandin lapaan. 21-vuotias suomalainen valittiinkin ottelun tähdistöön.
Carolinan ensimmäisen maalin teki jo ottelun toisella minuutilla Jordan Martinook. Columbuksen ainokaisen viimeisteli Brandon Dubinsky.
Kauden avausottelussa torjunut Columbus-vahti Joonas Korpisalo seurasi tällä kertaa sivusta, kun Bobrovski vartioi Blue Jacketsin maalia.
Aho pelaa kolmatta kauttaan NHL:ssä. Viime kaudella hän teki 29 maalia ja kirjautti 36 syöttöä. Nyt hänellä on kahden ottelun jälkeen koossa tehot 1+2.
– Ketjumme oli aika huono ensimmäisessä (ottelussa). Hyvä parannus meiltä, Aho kommentoi NHL.comin mukaan.
Hurricanes hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa New York Islandersille, joten nyt saavutettu voitto oli Carolinan tuoreelle päävalmentajalle Rod Brind’Amourille uran ensimmäinen NHL-päävalmentajana. Brind’Amour pelasi peliurallaan 10 kautta Carolinassa ja on toiminut viimeiset seitsemän vuotta seuran apuvalmentajana.
– Tämä oli hieno voitto. Kaverit pelasivat kovaa. Teimme paljon virheitä, mutta saimme ne paikattua, Brind’Amour sanoi.
Carolinan tekemiä virheitä paikkaili muun muassa maalivahti Curtis McElhinney, joka torjui 31 laukausta.

https://www.nhl.com/news/carolina-hurricanes-columbus-blue-jackets-game-recap/c-300683164

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti