Lounais-Häme Helsinki

Seitsemän uutta koronakuolemaa – Viruksen uhrina on kuollut Suomessa 82 ihmistä

Tehohoidossa on nyt 73 potilasta, sairaalahoidossa kaikkiaan 208.
THL kertoi perjantaina, että Suomessa on varmistettu yhteensä 3  489 koronavirustartuntaa. Kuva: Mostphotos
Kuva: Mostphotos

Koronavirukseen on kuollut Suomessa nyt 82 ihmistä, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL perjantaina. Viruksen aiheuttamaan tautiin kuolleiden määrä nousi vuorokaudessa seitsemällä.

Sairaalahoidossa oli koronaviruksen vuoksi THL:n mukaan koko maassa 208 ihmistä, joista tehohoidossa on 73.

THL kertoi myös perjantaina, että Suomessa on varmistettu yhteensä 3  489 koronavirustartuntaa. Määrä oli noussut edellisestä päivästä 120 varmistetulla tartunnalla.

Suomen väestöön suhteutettuna tapausmäärien ilmaantuvuus on 63 tapausta 100  000:ta asukasta kohden.

Varmistetut tartunnat ovat vain osa kaikista tartunnoista, sillä kaikkia tartuntaepäilyjä ei testata.

Koronatestejä on tehty Suomessa nyt 52  500. Testattujen määrä nousi vuorokaudessa runsaasti, noin 2  800:lla.

Helsingissä uusia tartuntoja liki 50

Uusista koronatartunnoista 91 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Tartuntoja Husin piirissä on nyt 2  224.

Paikkakunnista Helsingin todettujen koronatartuntojen määrä kipusi tänään 1  256:een. Uusia tartuntoja varmistettiin pääkaupungissa 49.

Espoossa todettuja koronatartuntoja on 343 ja Vantaalla 257. Niissä kummassakin uusia tartuntoja kirjattiin muutama.

Suomen kaupungeista Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä on kussakin todettu nyt vajaat sata koronatartuntaa.

Pienemmistä kaupungeista runsaasti koronapotilaita suhteessa väkilukuun on esimerkiksi Järvenpäässä (56). Salossa on puolestaan löydetty 42 tartuntaa.

Ikäryhmistä eniten koronapotilaita on 50–59-vuotiaissa, joilla on tavattu Suomessa 724 tartuntaa. Toiseksi eniten eli 603 sairastunutta on todettu 40–49-vuotiaiden ikäryhmässä.

Suomessa koronavirustartunta on todettu hieman useammin naisilla kuin miehillä. Toisaalta koronavirukseen kuolleissa on globaalisti enemmän miehiä kuin naisia.

Toistaiseksi 54:stä tautiin kuolleesta on saatu lisätietoja. Heistä lähes kolme neljäsosaa on miehiä. Kuolleiden mediaani-ikä on 81 vuotta. Alle 60-vuotiaita kuolleita on kolme.

Hus: Lapsilla edelleen vähän tartuntoja

Lapsilla on todettu vähän koronavirustartuntoja, kertoi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus perjantaina. Vain alle kolme prosenttia Uuden lastensairaalan ja Jorvin sairaalan lasten päivystyksessä testatuista alle 16-vuotiaista sai positiivisen tuloksen koronavirustestistä.

Viikon aikana koronavirusnäyte otettiin kaikkiaan 113:lta infektion vuoksi päivystykseen hakeutuneelta lapselta. Näytteistä ainoastaan kolme oli positiivisia. Kaikki testatut potilaat hoidettiin päivystyskäynnin jälkeen kotona. Husissa on nyt otettu koronavirusnäyte yli 400 lapselta

Husin osastonylilääkärin Mikael Kuitusen mukaan tulokset noudattelevat kansainvälisiä ja THL:n Suomessa julkaisemia vasta-ainepohjaisia tuloksia.

Husin tiedotteen mukaan lapset sairastavat koronaviruksen usein lievempänä ja vähäoireisempana kuin aikuiset, ja sairastuneet lapset tarvitsevat hyvin harvoin sairaalahoitoa. Husissa ei ole ollut toistaiseksi yhtään lapsipotilasta vuodeosastolla tai tehohoidossa koronaviruksen takia.

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic