Lounais-Häme Hämeenlinna

Seksuaalirikosten tutkinta-aika lyhentynyt Kanta-Hämeessä merkittävästi – Rikosilmoitusten määrässä ei muutosta

Seksuaalirikoksia tutkitaan Hämeessä entistä tehokkaammin.
Erilaisia seksuaalirikoksisa tutkitaan myös KRP:ssä. Keskusrikospoliisin CSE-ryhmään kuuluvat Maria Rossi ja Mikko Veijalainen tutkivat netissä ja netin kautta tapahtuneita lasten seksuaalisia hyväksikäyttöjä. Kuva: Joel Maisalmi

Poliisin tietoon tulleiden epäiltyjen seksuaalirikosten määrässä ei ole tapahtunut juurikaan muutosta Kanta-Hämeen alueella. Poliisin tietoon tuli Kanta-Hämeessä kuluvan vuoden tammi-toukokuussa 34 epäiltyä seksuaalirikosta, kun vuosi sitten vastaavaan aikaan määrä oli 33.

Hämeen poliisi tiedotti alkuviikosta, että Päijät-Hämeessä kirjattiin alkuvuodesta 61 epäiltyä seksuaalirikosta, mikä on peräti 15 ilmoitusta enemmän kuin vuosi sitten.

Seksuaalirikosten tutkinta-aika on koko Hämeen poliisilaitoksen alueella lyhentynyt 285 päivästä 189 päivään eli noin 34 prosenttia.

– Tutkinta-ajat ovat koko laitoksen alueella lyhentyneet merkittävästi, kun tutkintaan on löydetty tehokkaampia menetelmiä. Samoin sidosryhmäyhteistyötä on parannettu, kertoo rikosylikomisario Riku Vihtilä Hämeen poliisista.

Hämeen poliisin tiedotteessa todetaan poliisilla olevan hyvä tilannekuva laitoksen alueen seksuaalirikoksista. Rikoksesta epäiltyjen kansalaisuuksissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. FL

Lue myös: Tällaista on lasten hyväksikäyttövideoita tutkivien poliisien työ, jossa Tetris auttaa ehkäisemään traumoja

 

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic