Lounais-Häme

"Selkeät säät ovat aika kortilla"

Helsinki
03.11.2018, 15:37

Kotimaa

Toppatakeille ja muille talvipalttoille ei ole valtaosassa maata suuresti käyttöä sen paremmin sunnuntaina kuin alkuviikostakaan. Ilmatieteen laitoksen ennusteiden mukaan sää jatkuu varsin lauhana.
– Tuossa nyt huominen aamu saattaa olla sumuinen ja päiväkin pääosin pilvinen, mutta olisikos tässä nyt Etelä- ja Kaakkois-Suomessa vähän tällaista auringonpilkahdusta luvassa, aprikoi päivystävä meteorologi Jouko Korhonen.
Korhosen mukaan auringon lämmittävän valopallon näkemisestä pääsevät varmimmin nauttimaan juuri etelärannikon ja Kaakkois-Suomen asukkaat.
– Maan keskiosasta pohjoiseen päin luvassa on satunnaista tihkusadetta.
Alkuviikko ei säähän muutosta tuo.
– Maanantai, tiistai ja keskiviikko ovat suurimmaksi osaksi ihan poutaisia ja plussakeliä. Selkeät säät ovat aika kortilla: heti kun yrittää selkiintyä, niin tulee sumu siihen päälle, Korhonen tietää.
Oulun korkeudelta pohjoisempaan päin säässä voi olla hieman enemmän vaihtelua: aika ajoin lumisadetta tai jäätäviä tihkuja. Kovin kylmä ei Lapissakaan ole.
– Ensi yö voi olla jopa lähiaikojen kylmin, kun Lapissa vähän selkenee. Pakkasta voi olla ensi viikollakin kun mennään vähän pitemmälle, mutta tuskin tulee kymmentä pakkasastetta kylmempää.
Korhonen kiteyttää tulevan viikon sään näppärästi yhteen lauseeseen.
– Suurempi osa maata on suuren osa aikaa plussan puolella ja pilvessä ja välillä sataa tihkua. Siinä se oikeastaan on.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti