Lounais-Häme

Selvitys: Biojätettä ja muovipakkauksia kierrätettävä nykyistä enemmän

Kuva: Soile Toivonen

Suomen ympäristökeskuksen selvityksessä tuli ilmi, että suomalaisten pitäisi kierrättää nykyistä enemmän erityisesti muoveja ja biojätteitä. Myös kartongin kierrätystä tulee lisätä selvästi nykyisestä.

Ympäristökeskuksen mukaan kierrätys saataisiin yleistymään parhaiten niin, että yhdyskuntajätteen erilliskeräykselle asetettaisiin laissa velvoiterajat esimerkiksi huoneiston lukumäärän perusteella. Jos tietyt kriteerit tai huoneistojen lukumäärä täyttyisi, pitäisi jätteiden erilliskeräys järjestää kiinteistöllä.

Tällä hetkellä esimerkiksi muovin kierrätys on lapsen kengissä Forssan seudulla. Joillakin taloyhtiöillä alkaa olla jo omia muovinkeräyspisteitä, mutta yleisiä pisteitä on Forssassa vain viisi, ja nekin sijaitsevat keskustan alueella lähellä toisiaan.

Muovia voi kierrättää Prisman, Citymarketin, Kartanokeskuksen, Salen ja Tokmannin jätepisteillä.

Kierrättämisestä on väistämättä tulossa tulevaisuudessa yleisempi tapa, sillä vuoteen 2025 mennessä vähintään 55 prosenttia yhdyskuntajätteestä tulisi kierrättää. Vuoteen 2030 mennessä tavoite nousee 60 prosenttiin ja vuonna 2035 yhdyskuntajätteestä tulee kierrättää 65 prosenttia. Suomen nykyinen kierrätysaste on 41 prosenttia. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic