Lounais-Häme Forssa

Seniorit virkeiksi musiikilla – Peräjoella esiintyvä tangokuningatar haluaa suuret ikäluokat takaisin tanssilavoille

Tangokuningatar laittaa suuret ikäluokat liikkeelle Peräjoella.
Katri Kallonen ja Anne Lahti-Kallonen toivottavat seniorit tervetulleiksi perjantaina Peräjoen kylätalolle Musiikilla liikkeelle -tapahtumaan, jossa ohjelmassa on musiikkia, kahvittelua ja arpajaiset. He kannustavat senioreja osallistumaan myös muihin seutukunnan musiikkitapahtumiin. – Mottona olkoon musiikilla liikkeelle ja muiden pariin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Katri Kallonen ja Anne Lahti-Kallonen toivottavat seniorit tervetulleiksi perjantaina Peräjoen kylätalolle Musiikilla liikkeelle -tapahtumaan, jossa ohjelmassa on musiikkia, kahvittelua ja arpajaiset. He kannustavat senioreja osallistumaan myös muihin seutukunnan musiikkitapahtumiin. – Mottona olkoon musiikilla liikkeelle ja muiden pariin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seniorit pääsevät perjantaina virkistäytymään Peräjoen kylätalolla kotimaisen tanssimusiikin tahdissa.

Musiikilla liikkeelle -tapahtuman järjestää yksityinen kotihoitoyritys Deboran Forssan tiimi.

– Musiikilla on voimakkaita vaikutuksia mieleen ja kehoon. Hyvän ja luotettavan hoidon lisäksi haluamme luoda tapahtumilla iloa päiviin, tiiminvetäjä Anne Lahti-Kallonen ja Katri Kallonen kertovat.

Tangokuningattaren ideoima kampanja

Tapahtuma on osa vuoden 2018 tangokuningattaren, sairaanhoitaja Saana Sassalin ideoimaa kampanjaa, jonka tavoitteena on aktivoida ikäihmiset liikkumaan ja ylläpitää lavatanssikulttuuria.

– Uskon, että perusarjesta löytyy keinot edistää suurten ikäluokkien hyvinvointia. Tanssista ja musiikista saa hyvää oloa, liikettä ja reipasta mieltä.

Lahti-Kallosen on helppo yhtyä Sassalin ajatuksiin: ei väliä vaikka tanssisi kahdella vasemmalla jalalla, kunhan lähtee liikkeelle.

Jos tanssiminen ei innosta, Peräjoen kylätalolle voi tulla perjantaina myös kuuntelemaan musiikkia ja tunnelmoimaan.

Saana Sassali ja Hannu Mustonen esittävät Aika velikultia -orkesterin kanssa neljä 45 minuutin pituista settiä. Ohjelmassa on myös kahvio ja maksuttomat arpajaiset.

– Paikka mahdollistaa kaikkien mukaan tulon, sillä kylätalolla on esteetön kulku ja inva-wc, Lahti-Kallonen kertoo.

Yhteiskuljetus Forssan torilta

Peräjoki-Vuoltun kyläyhdistys antoi kylätalon tapahtuman käyttöön, sillä se sopii hyvin jatkamaan Pohjois-Forssan kylien hanketta, jossa pohdittiin, miten ikäihmiset saataisiin liikkeelle.

Parkkitilan rajallisuudesta johtuen tulijoiden toivotaan suosivan Linjaliikenne Kivistön järjestämää yhteiskuljetusta, joka starttaa Forssan torilta.

Kukkakauppa Satulinna koristelee tilan, ja muilta yrityksiltä on saatu arvontapalkintoja.

– Yhteen hiileen puhaltamalla olemme saaneet uskomattomia asioita aikaan, Lahti-Kallonen kiittelee.

Yleisön määrä täysi arvoitus

Vastaavanlaista tapahtumaa ei ole järjestetty aiemmin, joten on täysi arvoitus, paljonko väkeä lähtee liikkeelle.

– Jännityksellä jäämme odottamaan, mutta sopu sijaa antaa, Lahti-Kallonen naurahtaa.

Tapahtuma on suunnattu hoivapalvelun asiakkaiden lisäksi muille seutukunnan senioreille. Lahti-Kallonen arvelee, että paikalle löytää myös Sassalin faneja, sillä hersyvä tangokuningatar hurmasi yleisön Teurolla esiintyessään.

Lahti-Kallosen mukaan tarkoituksena on järjestää senioreille suunnattuja tapahtumia jatkossakin. Hän kehottaa rohkeasti nykäisemään hihasta ja esittämään toiveita.

– Toivomme että kävijät kokisivat tapahtuman virkistävänä ja kotiin viemiseksi jäisi mukava muisto. FL

Musiikilla liikkeelle -tapahtuma Peräjoen kylätalossa, Tampereentie 801, 18.10. klo 13. Yhteiskuljetus lähtee Forssan torilta kello 12.30. Paluu noin klo 17. Sisäänpääsymaksu 15 euroa (käteinen), sisältää kuljetuksen.

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic