Lounais-Häme Forssa

Senioritalon rakentamista suunnitellaan Forssaan – Valmista voisi olla keväällä 2021

Tarkoituksena on, että osoitteeseen Tapulikatu 6 rakennetaan 40 esteettömän asunnon senioritalo, jonka kohderyhmänä ovat tukea arjessaan tarvitsevat ikääntyneet.
Senioritalon rakentamista suunnitellaan Tapulikatu 6:ssa olevalle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki
Senioritalon rakentamista suunnitellaan Tapulikatu 6:ssa olevalle tontille. Kuva: Lassi Puhtimäki

Senioritalon rakentamista suunnitellaan Forssaan. Tarkoituksena on, että osoitteeseen Tapulikatu 6 rakennetaan 40 esteettömän asunnon senioritalo, jonka kohderyhmänä ovat tukea arjessaan tarvitsevat ikääntyneet.

Hanke toteutuu, jos Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää sille korkotukilainavarauksen. Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallitus hyväksyi, että hankkeesta annetaan ARAlle puoltava lausunto. Lausunto annettiin Forssan kaupungin alueen sosiaali- ja terveystoimen nimissä.

Senioritalon rakennuttajana ja kiinteistönomistajana toimii Arttuasunnot oy, jonka toimitusjohtajan Tino Nurmen mukaan ARAn päätöstä odotetaan syksyllä. Jos päätös on myönteinen, senioritalon suunnittelu ja urakkakilpailu käynnistetään.

– ARAn päätös riippuu paljolti siitä, millaisen lausunnon kunta tai kuntayhtymä on antanut. Forssan kohdalla lausunto on myönteinen ja senioritalolle todetaan olevan tarvetta, minkä ansiosta hankkeen etenemiseen voi suhtautua luottavaisesti. Senioritalolle on jo varattu tontti, ja jos kaikki menee suunnitellusti, rakentamistyöt voivat alkaa keväällä 2020. Rakentamistyöt kestävät arviolta vuoden, Nurmi sanoo.

Senioritalon alakertaan on suunniteltu laajat yhteistilat keittiölle, ruokailutilalle, lounge-tilalle, kuntosalille ja saunaosastolle. Piha-alueesta suunnitellaan toiminnallista. Kohderyhmänä ovat kotihoitopalveluja tarvitsevat ikääntyneet.

Senioritalon asuntoja vuokraa ja palveluja tuottaa Aurahovi Senioripalvelut oy.

Palveluista tarjolle suunnitellaan kotihoidon kokonaisuuden lisäksi tukipalveluita kuten ateria-, kuntoutus-, turvapuhelin-, siivous- ja pyykkipalveluita asiakaskohtaisesti sovitulla laajuudella. Tino Nurmen mukaan käytäntönä on tavallisesti ollut, että palveluja tarjotaan palvelusetelipohjaisesti.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymäjohtaja Katariina Korhonen toteaa suunnitteilla olevalle senioritalolle olevan tarvetta.

– Forssaan tarvitaan ikääntyneille uutta yhteisöllistä asumista, sillä vastaavaa asumismuotoa ei ole tarjolla, Korhonen sanoo.

Yhtymähallituksen hyväksymässä lausunnossa lähdetään siitä, että ikääntyneiden palvelurakenne nojaa Forssan alueella nykyisellään voimakkaasti raskaisiin ympärivuorokautisiin asumispalveluihin.

Senioritalon toteutumista puoltavan lausunnon perusteluja ovat palvelurakenteen keventäminen, kotona asumisen tukeminen ja ennaltaehkäisevän toiminnan ja palveluiden kehittäminen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic