Lounais-Häme

Serena Williamsia pitkään seuranneella Osakalla on edessä unelmiensa loppuottelu

Yhdysvaltalaisen tennistähti Serena Williamsin paluukausi on loppuhuipennusta vaille valmis. Williams pelaa lauantaina tämän kauden toisen grand slam -turnauksen loppuottelunsa.

Wimbledonissa Saksan Angelique Kerber pysäytti Williamsin, ja lauantaina samaa yrittää japanilaisyllättäjä Naomi Osaka. 20-vuotias Osaka teki historiaa etenemällä ensimmäisenä japanilaisnaisena grand slam -turnauksen kaksinpelin loppuotteluun, kun hän kukisti välierässään Yhdysvaltain Madison Keysin 6-2, 6-4.

– Olen erittäin iloinen tästä. Tuntuu siltä, että samaan aikaan minun pitäisi nauttia tästä hetkestä ja pitäisi ajatella tulevaa ottelua, Osaka kokosi ajatuksiaan.

Williams, 36, kukisti latvialaisen Anastasija Sevastovan 6-3, 6-0 ja jahtaa 24:ttä grand slam -voittoaan. Voitoistaan kuusi Williams on rohmunnut Yhdysvaltain avoimissa, jonka voittajaksi hän ylsi ensi kertaa vuonna 1999.

Lauantain vastustaja Osaka täytti kaksi vuotta pian Williamsin ensimmäisen voiton jälkeen. Osaka on seurannut pitkään Williamsin uraa.

– Minun ei todellakaan pitäisi ajatella häntä (Williamsia) idolinani. Minun pitäisi yrittää kohdata hänet vastustajana, Osaka ennakoi.Vauvan askelin eteenpäinWilliams synnytti viime vuoden syyskuussa esikoisensa ja on palannut huipulle vaikean raskausajan jälkeen. Yhdysvaltalainen ei vieläkään koe olevansa täysin palautunut.

– Odotan yhä, että olisin se Serena, joka olin. En tiedä, tulenko olemaan sitä koskaan fyysisesti, emotionaalisesti tai henkisesti, Williams tuumi.

Williams pelaa nyt seitsemännessä turnauksessaan paluunsa jälkeen. Talvella ja keväällä peliesitykset ailahtelivat, eikä kokenut pelaaja ole vieläkään tyytyväinen kuntoonsa.

Kesäkuussa Ranskan avoimet jäivät Williamsilta kesken rintalihasvamman vuoksi, mutta heinäkuussa Wimbledonissa hän pääsi finaaliin. Nyt hän yrittää alleviivata onnistuneen paluunsa kauden viimeisen grand slam -turnauksen loppuottelussa.

– Pelini voi vielä parantua, ja se on oikeastaan jännittävin osa tässä. En ole enää nuori, mutta minulla on edessä hyvin valoisa tulevaisuus, Williams ruoti matkaansa.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti