Lounais-Häme Tammela

Seudullisen rakennusvalvonnan kulut hiertävät Tammelassa – Kustannusjaon perusteisiin halutaan muutosta 

Rakennus- ja ympäristövalvonta toimii seudullisesti. Kuvassa ovat Jukka Laaksonen (vas.), Erja Klemelä, Niina Salminen-Åberg ja Raimo Huotelin.

Tammelan kunnanhallitus esittää Forssan kaupunginhallitukselle seudullisen rakennusvalvonnan ja ympäristösuojelun sopimusneuvottelujen käynnistämistä. Kunnan edustajiksi neuvotteluihin nimettiin Ilkka Tuovinen, Eero Pura ja kunnanjohtaja Kalle Larsson.

Rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun palveluja on tuotettu seutukunnallisesti vuoden 2019 alusta lähtien. Tammelassa ovat hiertäneet erityisesti palvelun kustannukset, jotka ovat olleet merkittävästi korkeammat kuin vastaavat palvelut itse järjestettyinä edeltävien viiden vuoden aikana. Kustannukset ovat nousseet, vaikka rakennus- ja muut lupamäärät ovat vähentyneet.

Uusista neuvotteluista päätettiin Tammelan lokakuun valtuustossa äänestyksen jälkeen äänin 14–12. Tavoitteena on kustannustenjakoperusteiden päivittäminen niin, että taloudelliset ja muut hyödyt jakautuvat jatkossa tasapuolisesti ja kohtuullisesti sopimusosapuolten kesken. FL

Lue myös: Tammela käynnistää neuvottelut seudullisen rakennusvalvonnan kustannusten ja hyötyjen tasapuolisesta jaosta kunnittain (FL 27.10.2020)

Uusimmat

Fingerpori

comic