Lounais-Häme

Seudun matkailuopas on nyt jaossa

Forssan seudun painotuore matkailuopas on tarkoitettu myös alueen asukkaiden käyttöön.

-Sen toivotaan innostavan lähimatkailuun ja uusien kokemuksien etsimiseen lähiseudulta, toteavat opasta koonneet Forssan seudun matkailusihteeri Mari Noromies-Wahl ja Mainostoimisto Mak Median Keijo Koskimies.

Uutuutena matkaoppaassa on kupongit, joilla saa alennusta tai etua 23 eri kohteesta.

Matkailuoppaasta on otettu 13 000 kappaleen painos. Ne levitetään seutukunnan matkailukohteisiin, kioskeihin ja myymälöihin toukokuun puoleenväliin mennessä.

Esitettä saa myös seudun matkailuneuvonnasta (Koulukatu 13, Forssa). Sitä löytää myös 5. kesäkuuta avautuvasta matkailijainfosta Forssan torilta.

-Esitettä jaetaan toki myös alueen ulkoilupuolelle esimerkiksi matkailualan toimijoille ja ryhmämatkojen järjestäjille, Noromies-Wahl lisää.

Esitteessä on tiedon lisäksi runsaasti kuvia ja sen yleisilme on raikkaan selkeä. Toimitus ja taitto on toteutettu kaupungin ja mainostoimiston yhteistyönä.

 

Forssan kaupungin matkailupalveluiden julkaisema opas kokoaa yhteen seutukunnan elämykset, matkailukohteet ja -palvelut. 44-sivuinen kirjanen tarjoilee hengästyttävän paljon mahdollisuuksia ja tutustumiskohteita viiden kunnan alueelta.

Kohteet on ryhmitelty omiksi kokonaisuuksikseen: yhteen on koottu esimerkiksi kirkot, luonto, uimarannat, tapahtumat, ravintolat sekä kahvilat ja saunat.

Mukana on sekä seudun nähtävyyksiä ja museoita että yritysten tarjoamia matkailupalveluita. Yritykset ovat vahvasti mukana esitteen toteutuksessa myös rahapanoksella.

-Forssan seudulla matkailualalla ja sitä tukevissa kaupan palveluissa on hieno yhteishenki, jota esimerkiksi Hämeenlinnan ja Riihimäen seudulla kadehditaan, hän kehaisee.

Yhteisen tekemisen meininki on Noromiehen mukaan seudun matkailulle tärkeä.

-Olemme pieni alue jo oman maakunnan sisällä, saati koko maan tai maailman mittakaavassa. Yhdessä voi saada enemmän aikaan.

 

Matkailun kokonaistulovaikutukset Forssan seudulla arvioitiin viime syksynä julkistetussa tutkimuksessa. Ne ovat seudulle vuosittain noin 25–27 miljoonaa euroa.

Suurin hyötyjä Forssan seudulla Tutkimus- ja analysointikeskus TAK:n mukaan on vähittäiskauppa, jonka osuus matkailutulosta on 45 prosenttia. Matkailun välitön työllisyysvaikutus oli noin 140 henkilötyövuotta vuoden 2016 lukujen perusteella.

Välitöntä palkkatuloa muodostuu noin 4,2 miljoonaa euroa, mikä puolestaan tuottaa seutukunnalle välittömiä henkilöverotuloja noin 0,6 miljoonaa euroa.

Matkailu Suomessa on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa. Vuonna 2017 yöpymisten kokonaismäärä kaikissa majoitusliikkeissä kasvoi 5,3 prosenttia. Ulkomaisten matkailijoiden osuus kasvoi 14,1 prosenttia ja kotimaisten 1,8 edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic