Lounais-Häme

Seudun työtarjonta tuli tutuksi Tekijä-tapahtumassa

Forssan yhteislyseon opiskelijat Iiro Lintula, Jere Laitila ja Kimmo Lilja kiertelivät keskiviikkona pitkin Forssan Prisman ravintolamaailman edustaa.

Tila muovautui muutaman tunnin ajaksi vilkkaaksi tapahtuma-alueeksi, kun Tekijä2018 Forssa keräsi kouluja, yrityksiä ja erilaisia palveluja esittelemään toimintaansa ja tarjoamiaan mahdollisuuksia.

Lintula, Laitila ja Lilja saapuivat rekrytointi- ja opintotapahtumaan ”mielenkiinnosta”, josko paikalta sattuisi löytymään työpaikka tulevaksi kesäksi.

-Melko runsas kesätyötarjonta tänä vuonna taitaa olla, Iiro Lintula arvioi.

-Ainakin parempi kuin pari vuotta sitten, Jere Laitila jatkoi.

Kimmo Lilja kertoi, että tekisi mielellään kesällä töitä esimerkiksi varastolla tai tehtaalla.

-Joka tapauksessa jossain, missä voi tehdä käsillä töitä. Jotain konkreettista, Lilja pohti.

 

Tapahtuman päätavoite oli yhdistää eri työ- ja koulutusmahdollisuuksia niitä etsivien kanssa.

Monen kohdalla yhdistäminen onnistuikin. Lyseon toisen vuoden opiskelija Lisa Lepistö kävi nimittäin tapahtuman aikana työhaastattelussakin. Osuuskauppa Hämeenmaa teki ensimmäistä kertaa kesätyöhaastattelujaan tapahtumassa, joka on järjestetty Forssassa aiemmin kolme kertaa Työllisyysmessut-nimellä.

-Täytin aiemmin hakemuksen ja nyt olin haastattelussa, Lepistö kertoi.

-Työskentely kaupassa tai ylipäätään asiakaspalvelussa olisi juuri sellaista työtä, jota haluaisin tehdä.

Lepistö kiittelee työmahdollisuuksien tarjontaa.

-Todella hyvä tapahtuma, jossa nuoret saavat tietoa eri vaihtoehdoista. Kiva että saa esitteitä mukaan, jotta myöhemmin pääsee tutustumaan ajan kanssa, Lepistö sanoi.

 

Tekijä2018 Forssa -tapahtumassa oli näytteilleasettajia puolensataa. Järjestäjien mukaan kävijämäärää oli avoimessa tilassa vaikea arvioida, mutta tavoite oli asetettu suunnilleen tuhanteen kävijään.

-Uskon, että siihen pääsimme. Kävijämäärään voi olla ihan tyytyväinen, uraohjaaja Satu Kaskinen Työvoitosta sanoi.

Asiantuntija Jari Lartama TE-toimistosta totesi, että heti tapahtuman alkaessa kello kymmenen oli paikalla jo jonoa, josta kyseltiin, että saako tulla.

-Kävijöitä oli ihan kaikenikäisiä. Mukana oli nuoria mutta myös henkilöitä, joilla oli vuosikymmenten työkokemus, Lartama totesi.

Eikä tapahtumassa ollutkaan kyse pelkästään kesätyöpaikoista, vaan ylipäätään erilaisista työ- ja koulutusmahdollisuuksista.

-Moni yrityksistä olisi onnellinen, jos hakija voisi aloittaa heti huomenna, Lartama hymähti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic