Lounais-Häme Lounais-Häme

Seudun työttömyydessä pientä takapakkia – Koronan myötä helmikuun tilastot ovat kuitenkin kuin mennyttä maailmaa

Lounais-Hämeen kuntien työttömyydessä sekä nousua että laskua. Koronavirus muuttaa työllisyyden suunnan.
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Työttömien osuus työvoimasta pysyi lähes ennallaan Kanta-Hämettä koskevassa työllisyyskatsauksessa. Työttömien osuus oli 8,4 prosenttia, mikä on 0,1 prosenttiyksikköä vähemmän kuin vuosi sitten.

Kuntakohtaiset erot ovat kuitenkin suuria. Forssan seudun kunnista työttömyys laski vain Humppilassa. Työttömien määrä Humppilassa laski 107:stä 84:ään. Prosentteina lasku on huima 21.

Jokioisilla työttömien määrä pysyi ennallaan, mutta seudun muissa kunnissa mitattiin kasvua. Tammelassa nousua oli yhdeksän, Forssassa ja Ypäjällä neljä prosenttia.

Forssan työttömyysprosentti 10,8 on Kanta-Hämeen korkein. Humppilassa vastaava lukema on 8,4, Jokioisilla 8,2, Tammelassa 7,6 ja Ypäjällä seudun matalin eli 7,3 prosenttia. Maakunnan paras tilanne on Lopella, missä työttömyysprosentti on 5,2.

Pirkanmaan Urjalassa työttömyysprosentti oli 9,4, Varsinais-Suomen Somerolla 7,0 prosenttia.

Avointen työpaikkojen määrä pysyi Forssan seudun kunnissa kutakuinkin ennallaan.

Forssassa avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 379, seudun muissa kunnissa määrä vaihteli 14:n ja 25:n välillä.

Somerolla ja Urjalassa avointen työpaikkojen määrä kasvoi reilusti edellisvuoden helmikuuhun verrattuna. Somerolla avoimia työpaikkoja ilmoitettiin 62, Urjalassa 42.

Kun tarkastellaan koko maata, oli helmikuussa 20  000 työllistä enemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana. Samalla työttömiä oli 13  000 vähemmän, selviää Tilastokeskuksen laskelmista. Työllisyysaste oli 73,4 prosenttia, työttömyysaste 6,6 prosenttia.

Helmikuun tilastot ovat vajaata kuukautta myöhemmin kuin menneestä maailmasta. Koronaviruksen aiheuttama kriisi lisää nopeasti lomautettujen määrää. Tilastokeskuksen Pertti Taskinen totesikin, että helmikuu jää työmarkkinoiden viimeiseksi normaaliksi kuukaudeksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic