Lounais-Häme

Seuraa presidentinvaaleja Forssan Lehden netissä

Presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina. Vaalihuoneistot ovat auki kello 9–20. Äänestyspaikkoja on jokaisessa kunnassa vähintään yksi.

Varsinaisena vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänioikeutetulle ennen vaaleja postitettuun ilmoituskorttiin.

Oikeusministeriö arvioi, että vaalitulos selviää kello 22 mennessä. Mikäli joku ehdokkaista saa jo tässä vaalissa yli puolet annetuista äänistä, tulee hän valituksi presidentiksi. Jos näin ei käy, toimitetaan kahden viikon kuluttua sunnuntaina toinen vaali kahden ensimmäisessä vaalissa eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken.

Ennakkoäänien määrä julkistetaan kello 20. Presidentinvaaleissa annettiin ennakkoon yli 1,5 miljoonaa ääntä, joten ennakkoon äänesti noin 36,4 prosenttia äänioikeutetuista.

Forssan Lehti seuraa ääntenlaskennan etenemistä sunnuntai-iltana ajantasaisesti nettisivuillaan osoitteessa www.forssanlehti.fi. Lehden painoaikataulusta johtuen on epävarmaa, miten laajasti vaalitulos saadaan maanantain painettuun lehteen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic