Lounais-Häme Loppi

"Seuratkaa ohjeita ja harkitkaa koiran mukaan ottoa" – Lopen Poronpolulle vanhalla sabluunalla

Järjestäjät: Seuratkaa ohjeita ja harkitkaa koiran mukaan ottoa.
Kaikki Poronpolun reitit merkattiin uudelleen vuosi sitten. Kuva: Riku Hasari
Kaikki Poronpolun reitit merkattiin uudelleen vuosi sitten. Kuva: Riku Hasari

Järjestyksessään 53. Poronpolku-vaellustapahtuma etenee Poronpolku ry:n puheenjohtajan Pirjo Huhdan mukaan tänä vuonna Lopella ”vanhalla sabluunalla”.

– Olemme joutuneet viime vuosina tekemään aika isoja asioita. Järjestimme 50:nnen Poronpolun, tapahtumakeskus vaihtui Räyskälään ja viime vuonna merkkasimme kaikki reitit uudelleen, hän perustelee hengähdysvuotta.

Viime vuoden vaellusretkeläiset kaipasivat uusiin reittimerkintöihin tietoa siitä, paljonko matkaa on vielä edessä.

– Sille ei ole vielä tehty mitään, mutta katsotaan, josko sille tulevaisuudessa tehdään jotain.

Poronpolku-tapahtuma järjestetään sunnuntaina 29. syyskuuta. Retkipyörätapahtuma, neljäs Poronpolun polkaisu on päivää aiemmin lauantaina 28. syyskuuta. Se on loppuunmyyty.

Kävelijätavoite on 2 500–3 000. Metsähallitukselta haetun luvan mukaan pyöräilijöiden enimmäismäärä saa olla 500. Harkinnassa on, voidaanko määrää kasvattaa tulevina vuosina.

Pirjo Huhta neuvoo, että osallistujat malttaisivat saapuessaan Räyskälän tapahtumakeskukseen seurata opasteita ja liikenteenohjaajien ohjeita, jotta liikenne saataisiin mahdollisimman joustavaksi.

Viime vuonna esiintyi jonkin verran ongelmia koirien kanssa.

– Jottei tulisi mitään konfliktitilanteita, toivomme, että kaikki koiranomistajat arvioisivat, onko oma koira sellainen, että se nauttii tapahtumasta, jossa on paljon muita koiria ja ihmisiä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic