Lounais-Häme Forssa

Seutukunnan urheiluseurat ovat ison 2 600 neliön liikuntahallin kannalla

Puheenjohtajafoorumi haluaa katsoa huomista pidemmälle tulevaisuuteen.
Urheiluseurojen puheenjohtajien muodostama seudullinen puheenjohtajafoorumi liputtaa yhdessä 2 600 neliömetrin liikuntahallin puolesta. Uusi halli tarjoaisi erinomaiset puitteet monen lajin harrastamiselle vuosikymmeniksi eteenpäin. Kuvaaja: Tapio Tuomela

Seutukunnan urheiluseurojen puheenjohtajista koostuva puheenjohtajafoorumi kannattaa esitettyä isomman liikuntahallin rakentamista Forssaan nousevan monitoimikeskuksen yhteyteen.

– Seuraväkeä ei kuunneltu valmisteluvaiheessa, mutta haluamme tuoda kantamme esiin ennen kuin asiasta päätetään, kertoo foorumiin kuuluva salibandyseura Forssan Suupparien puheenjohtaja Jukka Rantanen.

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta käsittelee monitoimikeskus- ja saliasiaa keskiviikkona. Sieltä esitys pyritään saamaan kaupunginhallitukselle ensi maanantaiksi. Jos asia etenee toivotusti, tekee kaupunginvaltuusto lopullisen päätöksen rakentamisesta 14. tammikuuta.

Lautakunnalle esitetään salivaihtoehtoina joko 640 neliön tai 1260 neliömetrin kokoista salia. Seuraväki on kuitenkin yhtenä rintamana näitä selvästi isomman, noin 2 600 neliön liikuntahallin kannalla.

– Päättäjien pitää nähdä kauemmas. Nyt investoidaan tulevaisuutta, ei huomista varten, sanoo puheenjohtajafoorumista Forssan Salaman puheenjohtaja Kauko Nyström jr.

 

Lue myös: Monikylästä esitetään kevytversiota: Monitoimikeskus vain alakoululaisille – Talsoilan koulu säästymässä

 

Liikuntaväen toivomaan reilun 2 600 neliömetrin liikuntahalliin tulisi tilat niin eri palloilulajeille, voimistelijoille kuin yleisurheilijoidenkin käyttöön. Hallista vajaat puolet – reilut 1 200 neliötä – lohkaisisi lähinnä salibandyn ja futsalin tarpeisiin tuleva alue, jossa olisi lajeihin soveltuva synteettinen alustapinnoite.

Hallin toiselle puolelle, noin 1 400 neliön alalle, tulisi parketti. Tämä alue voitaisiin jakaa muun muassa koripalloilijoiden, lentopalloilijoiden ja voimistelijoiden käyttöön.

Liikuntahallin päihin tulisi pukukoppi- ja varastotilaa sekä juoksusuora ja hyppypaikat yleisurheilijoiden ja muiden lajien harrastajien oheisharjoittelua varten. Halliin toivotaan myös noin 400–500 hengen katsomoa, mutta katsomotilat eivät ole tärkeysjärjestyksessä kärkisijoilla. Tärkeintä on, että seinät ovat tarpeeksi kaukana toisistaan ja katto riittävän korkealla.

– Haluamme, että tämä lapsiystävälliseksi nimetty kunta kohtelee eri lajeja tasapuolisesti. Salibandy on aivan yhtä tärkeää kuin koripallo. Uuden rakentamien pitää tietysti toteuttaa niin, ettei muiden lajien olosuhteita heikennetä, toteaa koripallojunnut yhteen koonneen Feeniks Basketin puheenjohtaja Kirsi Ylösmäki.

FoPS Juniorien puheenjohtaja Antti Lindvall on toisten puheenjohtajien kanssa samoilla linjoilla.

– Totta kai olemme samassa rintamassa muiden seurojen kanssa hallihankkeen takana. Emme usko, että uuden rakentaminen olisi meiltä jääkiekkoilijoilta pois. Sitä paitsi tulisimme varmasti käyttämään uutta liikuntahallia harjoittelussamme, kertoo Lindvall.

 

Jalkapalloilijat ja muidenkin lajien harrastajat käyttävät harjoittelussaan ja tapahtumissaan puitteitaan kohentavaa Eerikkilää. Yksityisillä markkinoilla toimivan Eerikkilän taksat ovat kunnallisia korkeammat, mikä rajoittaa seurojen mahdollisuuksia käyttää palveluja.

– Eerikkilä on apu, mutta ei mikään ratkaisu saliongelmiin, foorumi toteaa kuin yhdestä suusta.

Mikäli uusi halli rakennetaan, siirtää FoSu toimintansa sinne nykyisestä hallistaan Turuntiellä. Rantasen mukaan nykyinen halli aiheuttaa seuralle noin 150 000 euron kustannukset vuodessa.

– Olisi hienoa, jos lajien yhdenvertaisuus täällä viimein toteutuisi, Rantanen sanoo.

Kaupungin laskelmissa liikuntapaikan kasvattaminen 640 neliön salista 1 260 neliöön lisäisi kustannuksia 1,4 miljoonaa. Puheenjohtajat rohkenevat epäillä laskelmien neliöhintoja kalliiksi, sillä Eerikkilään ensi kesäksi nousevan reilun 2 500 neliön salibandyhallin kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 2,5 miljoonaa euroa.

– Forssan hallissa ei tarvita hienouksia, eikä puupaneeleja seiniin, vaan tärkeintä ovat riittävät puitteet eri lajien harrastamiselle, puheenjohtajat sanovat.

 

Jos seutukunnan seurat pystyvät yhteiseen näkemykseen, pitäisi siihen pystyä Tammelan Ryskeen puheenjohtajan Ville Peltosen mukaan myös alueen päättäjien.

– Olemme ehdottomasti uuden liikuntahallin kannalla. Liikunta- ja urheiluasioita pitää ajatella seutukunnallisesti, eikä niin, että jokainen kunta ja pitäjä kaavailee omia juttujaan. Koko seudun pito kärsii, jos kaikki puuhailevat vain omiaan, Peltonen muistuttaa. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic