Lounais-Häme

Sievi kavensi otteluvoitot

Someron Voima Futsal ei pystynyt hyödyntämään ensimmäistä mahdollisuuttaan selviytyä Futsal-Liigan tämän kevään loppuotteluihin.

Hallitseva Suomen mestari Sievi FS lähti eilen Ylivieskassa pelattuun kotiotteluunsa niin sanotusti veitsi kurkulla, kun SoVo johti välieräsarjaa voitoin 2-0. Pakon edessä Sievi löysi runkosarjasta tutut maalitehonsa ja kukisti somerolaisvieraansa 5-2 (2-1) lukemin.

Eiliseen asti SoVo oli liitänyt pudotuspeleissä kuin hurmiossa: Ilves FS:lle se ei antanut ainuttakaan puolivälierävoittoa ja Sievi taipui vielä perään kahdesti välierissä.

Kolmaskin yhteenotto käynnistyi sovolaisittain lupaavasti, kun Arber Istrefi siirsi Pekka Karjalaisen syötöstä vieraat 1-0 johtoon kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Sievin kuittaus tuli jo puolitoista minuuttia myöhemmin ja vielä ennen avausjakson päättymistä isännät ehtivät kääntämään numerot tulostaululla 2-1 johdokseen.

Lopulliset ratkaisut alkoivat kypsyä hyvissä ajoin toisen jakson alussa: Nikola Erceg ja Juho Väinälä kasvattivat Sievin johdon kolmen maalin levyiseksi vajaassa viidessä minuutissa.

Viimeiset kahdeksan minuuttia SoVo haki kavennusosumia niin sanotun ”liivipelaajan” turvin. Sievin Nikola Erceg vippasi lopussa pallon tyhjään somerolaismaaliin ja tämän jälkeen Gezim Voca vielä kaunisteli Valdrin Seferin esityöstä loppulukemat 5-2:een.

Tähän asti välieräsarjaa on tahkottu ”joka toinen päivä”! –tahdilla, mikä ainakin eilisen perusteella tuntuu verottaneen hieman enemmän sovolaisten voimia. Varsinkaan puolustussuuntaan otteissa ei ollut enää samanlaista viimeiseen asti yrittämistä, mitä nähtiin kahdessa aiemmassa Sievi –pelissä.

SoVolta puuttui matkasta muutama runkopelaaja sekä loukkaantumisten että työesteiden vuoksi. Amatööriseuran ongelmia pitkien arkipelireissujen järjestelyissä kuvasi sekin, että vierasjoukkueen ainoana valmennus- ja johtoportaan edustajana paikalla oli pelaajavalmentaja Aapo Hakala.

– Sairaslistalaisista Petterssonin Juho oli mukana vähän niin kuin pelivalmentajan roolissa, jotta minä sain keskittyä pelaamiseen. Vähän kapealla ringillä nyt mennään, mutta toiveissa on, että lauantaiksi saataisiin ainakin pari sellaista kaveria pelaamaan jotka eivät tänään päässeet mukaan, Hakala jutteli tappiopelin jälkeen.

Hakalan mielestä SoVon mahdollisuudet kariutuivat eilen terävyyden puuttumiseen molempien maalien edustoilla:

– Viimeistelyssämme ei ollut nyt samaa tehokkuutta kuin kahdessa edellisessä ottelussa. Myös puolustuspelaaminen jäi nyt vähän kesken, ei päästy riittävän hyvin kiinni Sievin hyökkääjiin.

Yksi tappio ei somerolaismiehistöä kuitenkaan lannista:

– Täytyy muistaa, että johdamme edelleen ottelusarjaa 2-1 ja saamme seuraavan tilaisuuden sarjan katkaisemiseen kotikentälle.

– Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä millaiseksi pelin luonne muuttuu Someron pienessä salissa, kun tähän asti tätä Sievi-sarjaa on pelattu vain isoilla kentillä. Me ainakin tulemme pistämään kaiken peliin, sillä ketään ei huvita lähteä enää sunnuntaiksi Ylivieskaan, Hakala vakuutti.

Finaalipaikka on siis SoVolle yhä katkolla, kun joukkueet kohtaavat neljässä välieräpelissä lauantaina kello 16 alkaen Somerolla.

Futsal-Liigan toisessa välieräparissa jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo siirtyi eilisen vierasvoittonsa turvin 2-1 johtoon Akaan Leijona Futsalia vastaan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic