Lounais-Häme

Sievi livahti SoVolta karkuun

Liigan eilistä kärkikamppailua isännöinyt Someron Voima Futsal jäi avausjaksolla täysin vieraanaan olleen Sievi FS:n jalkoihin. Tauon jälkeinen ilmeenmuutos piti somerolaisten tappiolukemat kuitenkin inhimillisissä 3-6 (0-5) lukemissa.

Hurjalla tempolla pelin aloittanut sarjajohtaja Sievi FS karkasi vajaassa viidessä minuutissa 2-0 johtoon. Avausjaksoa loppuun asti melko täydellisesti hallinneet vieraat iskivät ennen taukoa vielä kolme lisämaalia ja voittotaistelu vaikutti ratkenneelta.

– Tauolla pukukopissa saimme kuulla aika kovaäänisen herättelyn valmentaja (Tomi) Tuomiselta. Lähdimme kuromaan eroa umpeen maali maalilta, mutta aivan ei kirimme riittänyt tasoitukseen asti, SoVolle kaksi kavennusosumaa laukonut ja ansaitusti joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Tuomas Hakala kertoi ottelun jälkeen.

Hakalan 3-5 kavennusosuman syntyessä peliä oli vielä lähes kuusi minuuttia jäljellä ja kotijoukkueella hurmoshenki päällä.

Sen katkaisi alakynteen joutuneen Sievin yksi onnistunut ylivoimahyökkäys, jonka kentän hahmo Rami Tirkkonen päätti iltapäivän viidenteen osumaansa. Sen turvin vieraat karkasivat jälleen kolmen maalin johtoon ja peli oli niin sanotusti taputeltu.

 

Ennen Hakalaa sovolaisista onnistui maalinteossa Mergim Bushi, jolle nappisyötön tarjoili takalinjojen pelinrakentaja Mostagh Yaghoubi. Syöttöpinnan saivat kotijoukkueen pelaajista eilen tililleen myös Xhevdet Gela ja Mikko Halonen.

– Kaksijakoinen peli, jossa avauspuolikkaan esityksemme oli niin surkea, että kokonaisuuteen ei voi hyvästä loppukiristä huolimatta olla tyytyväinen, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen virkkoi taiston tauottua.

– Alkupelissä joukkueemme asenne oli vähän sellainen, että luultiin olevamme vähän kovempia kuin mitä todellisuudessa oltiin. Nöyryys puuttui varsinkin oman alueen puolustuspelaamisesta kokonaan ja sellaisesta nämä Sievin tasoiset vastustajat rankaisevat armotta, Tuominen sanoi.

Puoliajalla valmentaja tähdensi suojateilleen, että viiden maalin ero on kurottavissa umpeen, kunhan sovolaiset palaavat omaan, nöyrään pelitapaansa ja lopettavat päättömän säntäilyn vastustajan talutushihnassa.

Tuominen myös laittoi toiselle jaksolle kentällisensä uuteen kuosiin, jolloin kotijoukkueen pelaamisesta tuli tasapainoisempaa. Avausjakson viidestä takaiskusta peräti neljä kirjattiin kurittomasti puolustaneen ykköskentällisen tiliin.

Kuvaavaa oli, että koko ottelun pelanneista sovolaisista Tuomas Hakala jäi omassa peliosuudessaan kolme maalia plussan puolelle, eli koko joukkueen romahduksesta ei suinkaan ollut kysymys.

Viidesti maalannut Tirkkonen nousi liigan maalintekijä- ja pistetilastojen kärkeen, jättäen pörssejä pitkään hallinneen SoVo-kaksikon Arber Istrefi – Gezim Voca täysin varjoonsa.

Sarjataulukossa Sievi FS vankisti kärkipaikkaansa ja repäisi eron lähimpänä seuraaviin SoVoon ja Leijona Futsaliin viideksi pisteeksi.

Eilinen yhdeksännen kierroksen ottelu oli SoVolle kauden ensimmäisen, jossa se jäi tyystin ilman sarjapisteitä. Helpolla niitä tuskin on tarjolla ensi lauantainakaan, kun somerolaisjoukkue kohtaa Tampereella sarjanelosen Ilves FS:n. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti