Lounais-Häme

Sievi tyly jaksojen lopussa

Futsal SoVo F.-Sievi FS 2-3

Somero

Sievi FS:n kaksi maalia jaksojen päätösminuutilla olivat liikaa Someron Voima Futsalille liigan eilisessä välieräkamppailussa Somerolla.

Avausjakson lopussa vierasjoukkue nousi 1-1-tasalukemiin ja toisen loppuhetkillä Sievi viimeisteli 3-2 (1-1) -voittomaalinsa.

Tämän tuloksen myötä välieräsarjan otteluvoitot tasoittuivat 2-2:een. SoVo aloitti välierät komeasti kahdella peräkkäisvoitolla, mutta kaksi viimeisintä kohtaamista ovat kääntyneet hallitsevan Suomen mestarin nimiin.

– Sievi oli juuri tuon maalin verran parempi. Taistelimme hyvin ja puolustimmekin suurimman osan ajasta erittäin tarkasti. Pari nukahdusta koituivat kuitenkin ratkaiseviksi, SoVo Futsalin päävalmentaja Tomi Tuominen totesi hyvin pettyneenä toisen peräkkäisen ”ottelupallon” karattua käsistä.

Vaikka SoVo oli tälläkin kertaa enimmän osan aikaa pelillisesti altavastaajana, se onnistui kuitenkin hyödyntämään maalipaikkansa vastustajaa tehokkaammin.

Yhdentoista minuutin kohdalla Gezim Voca tykitti jo pudotuspelien kahdeksannen maalinsa Arber Istrefin syötöstä, siirtäen isännät 1-0 johtoon.

Kotijoukkueen uhrautuvasti pelannut puolustus näytti jo selviytyvän jaksojen väliselle tauolle johtoasemassa, kunnes Sievi pamautti pelin tasoihin 37 sekuntia ennen avausjakson päättymistä.

Toisen jakson seitsemännellä minuutilla Istrefi antoi levittävän syötön hyökkäysalueen laitaan, mistä Mergim Bushi tinttasi näyttävästi suoralla jatkolaukauksella SoVon uudelleen johtoon.

Tällä kertaa ilo somerolaisleirissä jäi lyhytaikaiseksi, sillä Sievi nousi tehomiehensä Jarmo Junnon (2+1) laukauksella tasoihin.

Tämän jälkeen riskinotto väheni molemmin puolin, sillä kumpikin joukkue tiesi seuraavan takaiskun saattavan koitua ratkaisevaksi.

Muutamista kohtuullisista maalitilanteista huolimatta pelikello tikitti vääjäämättömästi kohti kymmenen minuutin jatko-ottelua – kunnes jakson viimeinen minuutti koitui jälleen SoVolle kohtalokkaaksi.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä 49 sekuntia, kun sieviläiset pääsivät vyöryttämään liian vapaasti hyökkäyksensä SoVon maalille, mistä Juho Ala-Suutari tuikkasi vieraille voitto-osuman.

– Ei pysynyt pakkamme kasassa ihan täyttä aikaa. Katkera tappio, mutta eihän tässä nyt muu auta kuin ruveta taas pakkailemaan kamoja ja lähteä saman tien kohti Ylivieskaa, Tuominen viittasi tänään Sievin naapurikaupungissa pelattavaan viidenteen ja ratkaisevaan välieräkoitokseen.

Pettymys huokui kauas myös SoVon pelaajista. He taistelivat ja tekivät kaikkensa sen eteen, että ottelusarja olisi saatu eilen Somerolla päätökseen.

Nyt SoVo joutuu kolmannelle Ylivieskan visiitilleen viikon sisällä ja toivomaan, että matkustelun ohella virtaa riittää vielä viidenteenkin tiukkaan välierärypistykseen.

– Hyvä asia meidän kannaltamme on, että sunnuntaina päästään taas pelaamaan isommalle kentälle. Kerran olemme Sievin jo Ylivieskassa voittaneet, joten miksi emme voisi tehdä sitä toistamiseen? Tuominen käänsi ajatuksiaan positiiviseen suuntaan.

– Kuinka jalat saadaan liikkeelle, siinä on avainkysymys ratkaisupeliin. Onneksi Sievi on joutunut tahkoamaan tätä sarjaa yhtä kapealla materiaalilla kuin mekin, niin että siltä osin tuskin kumpikaan saa merkittävää etua, SoVo-valmentaja arveli.

Juho Petterssonin ja Mikko Halosen loukkaantumiset ovat tehneet ison loven somerolaisjoukkueen peruskentällisiin. Nuorista, kuten eilenkin Atte Ekholmista, Tuominen on löytänyt heille hyviä paikkaajia, mutta kahden kokeneen runkopelaajan menetys on joka tapauksessa vaikeasti korvattavissa.

Vastoinkäymisittä ei ole toki selvinnyt vastustajakaan, sillä ensimmäisessä välieräpelissä Sievin maajoukkuepelaaja Rami Tirkkonen joutui ”telakalle” polvivamman vuoksi.

Tänään SoVolla on siis vielä mahdollisuus kirjoittaa paikallista lajihistoriaa ja edetä Futsal-Liigan loppuotteluihin.

Sievin voittaessa se pääsee jahtaamaan kolmatta peräkkäistä Suomen mestaruuttaan ja SoVon osaksi jäisi tällöin kauden päättäminen viime kevään tavoin pronssiotteluun. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic