Lounais-Häme

Sihvonen lähtee Humppilasta - kokee tulleensa työpaikkakiusatuksi

Humppilan johtavien virkamiesten tulehtuneet välit ajautuivat siihen pisteeseen, että hallintojohtaja Maarit Sihvonen on irtisanoutunut tehtävästään. Hän pyytää eroa tehtävästään irtisanomisajan mukaisesti huhtikuun loppuun mennessä.

-Irtisanoudun, koska en koe kykeneväni työskentelemään vaaditulla tavalla, eli lain, hyvän hallintotavan ja omien arvojeni vastaisesti, Sihvonen perustelee.

Sihvonen on ollut pois töistä maaliskuun puolivälistä asti ja hänen poissaolonsa jatkuu huhtikuun loppuun, eli Sihvonen ei enää palaa töihin Humppilaan. Poissaolon syynä on Sihvosen kokema työpaikkakiusaaminen, joka sisältää muun muassa selän takana pahan puhumista ja henkilöön menevää mitätöintiä sekä vähättelyä. Näiden asioiden primus motorina Sihvosen mukaan toimii kunnanjohtaja Jari Keskitalo.

Sihvonen kokee, että kunnassa voimassa olevassa toimintatavat eivät ole hyvän hallintotavan ja käytöksen mukaisia. Hän halusi nostaa kissan pöydälle ja toivoo isoa muutosta toimintatapoihin myös muiden työntekijöiden vuoksi.

-Mielelläni olisin jatkanut Humppilassa. Siellä on paljon hyviä työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Koin kuitenkin, että jatkaminen on mahdotonta, koska yhteistyö ei suju, eikä minulle anneta työrauhaa. Olisin halunnut erilaista lopputulosta, hän harmittelee.

 

Hallintotieteiden tohtori Sihvonen on hakenut Karkkilan kaupungin hallintopäällikön tehtävää ja hänet valittiin siihen 11 hakijan joukosta viime keskiviikkona. Hänen on toimitettava selvitys terveydentilastaan ennen viran vastaanottamista ja virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Karkkilan kaupunginjohtaja toimii Marko Järvenpää, joka siirtyi tehtävään Humppilan kunnanjohtajan paikalta pari vuotta sitten.

-Teimme Markon kanssa yhdessä töitä Humppilassa muutaman kuukauden ja yhteistyömme sujuu varmasti, Sihvonen sanoo.

Hallintojohtajan irtisanoutumista käsitellään torstaina Humppilan kunnanhallituksen kokouksessa.

 

Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) pitää Sihvosen lähtöä harmillisena asiana. Hänen mukaansa koulutettuja ihmisiä ei saisi päästää pois.

-Uuden saaminen ja hänen oppimisensa talon tavoille vie aina oman aikansa. Jatkuvuutta olisi tarvinnut saada, Ahola sanoo viitaten myös teknisen johtajan Mika Kärrin irtisanoutumiseen maaliskuun lopussa. Ahola ei ole keskustellut Kärrin kanssa henkilökohtaisesti, mutta kokee kuulemansa perusteella Kärrin lähteneen Humppilasta osin samoista syistä kuin Sihvonen.

Aholaa harmittaa, että kovin harva on ollut huolissaan Sihvosen kuulumisista tämän sairausloman aikana. Kunnanhallituksen puheenjohtaja kertoo kuulostelleensa Sihvosen ajatuksia ja huomanneensa, että päätös lähteä Humppilasta oli vaikea.

-Huonosti häntä kohdeltiin, Ahola tiivistää.

Kunnanjohtaja Jari Keskitalo ei halunnut kommentoida Sihvosen perusteluja ja näkemyksiä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48918-humppilassa-rikottu-kuntalakia-salaiseksi-julistetun-pykalan-osalta

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48916-humppilalla-kasissa-monta-kuumaa-perunaa-tulehtunut-tilanne-tuntui-valtuustossa

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/48554-humppilassa-keskustellaan-kunnanjohtajan-ja-hallintojohtajan-valeista

Uusimmat

Fingerpori

comic