Lounais-Häme

Sihvonen valittaa Ypäjän kunnanjohtajan valinnasta

 

Ypäjän kunnanjohtajavalinta on poikinut ainakin yhden valituksen. Neljän haastateltavan joukkoon edennyt Maarit Sihvonen on valittanut Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Ypäjän kunnanvaltuuston päätöksestä valita virkaan Sam Vuorinen.

Sihvonen kertoo pettyneensä ja olevansa surullinen kunnan luottamushenkilöiden toiminnasta. Sihvonen ja toinen loppuvaiheeseen edennyt hakija Ritva Asula-Myllynen pyysivät valtuustolta ja hallitukselta vastauksia kolmeen kysymykseen, mutta luottamushenkilöt eivät olleet halukkaita vastaamaan.

-Vastatkoon sitten hallinto-oikeudelle. Asia halutaan selvästi vaieta kuoliaaksi ja toivotaan, että sitä myöden se häviää ja kaikki on hyvin. Kukaan ei tunnu haluavan kertoa yhtään syytä siihen, miksi Vuorinen valittiin ja kolme pätevämpää jätettiin rannalle, Sihvonen toteaa.

Hän kertoo saaneensa kuntalaisilta laajasti kannustusta ja näiden toivoneen, että Sihvonen tekee valituksen.

-Lähdin tosissani mukaan, koska näen Ypäjässä potentiaalia. Olin myös alkanut ajatella, että lapsen olisi hyvä kasvaa maalla. Kuitenkin täysin sivuutetaan se, että olen hyvin koulutettu, hankkinut monipuolisen työkokemuksen alalta ja valmis kehittämään kuntaa. . Sen sijaan minua panetellaan, vähätellään ja yritetään leimata erilaiseksi ihmiseksi kuin olen.

-Ei enää nykypäivänä asioita pidä hoitaa näin, että kriteerejä muutetaan lennossa ja kaikesta keskustelusta ja avoimuudesta kieltäydytään. Olen kaikesta huolimatta tyytyväinen saamastani tuesta ja kannustuksesta, Sihvonen toteaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic